espa pkm

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2026, 1:02:43 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μια γυναίκα που γιόρτασε τα 105α γενέθλιά της αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας της και αυτό δεν είναι ούτε η υγιεινή διατροφή, ούτε η άσκηση.

Η Kathleen Hennings γιόρτασε τα γενέθλιά της στο γηροκομείο του Cheltenham, στην Αγγλία, με φίλους, συγκατοίκους και μέλη από το προσωπικό.

Ο κυβερνών συνασπισμός της Ιαπωνίας είναι βέβαιο ότι χάνει την απόλυτη πλειοψηφία στην ιαπωνική βουλή μετά την ψηφοφορία των βουλευτικών εκλογών, μετέδωσε το δίκτυο NHK της δημόσιας τηλεόρασης με βάση τις προβλέψεις των αποτελεσμάτων των exit polls.

Σε περίοδο πολιτικής αστάθειας φαίνεται να εισέρχεται η Γεωργία, μετά τη νίκη του φιλορωσικού κυβερνώντος κόμματος Γεωργιανό Όνειρο στις βουλευτικές εκλογές.

Η πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυρικαής (27/10) ότι δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Σαββάτου, υποστηρίζοντας ότι η χώρα της έπεσε θύμα μιας ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας.

Η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι ανακοίνωσε απόψε ότι δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Σαββάτου, υποστηρίζοντας ότι η χώρα της έπεσε θύμα μιας ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε δύσβατη περιοχή στο Παγγαίο Όρος στην Καβάλα.

Το φθινόπωρο φέρνει μια γλυκιά μελαγχολία που ξεκινάει από το στομάχι και φτάνει μέχρι την καρδιά.

Πώς μυζίζει όμως  το φθινόπωρο; Και πώς ο εγκέφαλός μας τα αντιλαμβάνεται όλα αυτά;

Τα αποτελέσματα των αγώνων της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας της ΕΠΣ Κιλκίς, που διεξήχθησαν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, έχουν ως εξής:

Ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης επικράτησε με 3-0 του Αρη Πηγών στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς, για την 6η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Κρηστώνης ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, κορυφή την οποία μοιράζεται μαζί με τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης και τον Απόλλων Καλαμαριάς

Στις 3 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Ιταλός πρεσβευτής Εμμανουέλε Γκράτσι επισκέπτεται τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά και του επιδίδει το ιταλικό τελεσίγραφο. Στο βιβλίο του «Η αρχή του τέλους (Η επιχείρηση κατά της Ελλάδος)», περιγράφει τα συναισθήματά του εκείνης της βραδιάς:

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις οργανώθηκαν στην Πλατεία του Πολυπέτρου και συνεδεύτηκαν  με βραβεύσεις των επιτυχόντων μαθητών για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.