Δέκα δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία, απηύθυναν χθες Παρασκευή έκκληση στα εμπόλεμα μέρη στο Σουδάν να επιτρέψουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια σε εκατομμύρια ανθρώπους που τη χρειάζονται «επειγόντως».
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Έκκληση από δυτικές κυβερνήσεις για ασφαλή πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Σουδάν
Παγκόσμιο εμπάργκο όπλων για την Αϊτή αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε χθες, σε ψηφοφορία, παγκόσμιο εμπάργκο σε όλα τα όπλα και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς που προορίζονται για την Αϊτή, μια χώρα της Καραϊβικής που αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις από ένοπλες συμμορίες.
Στη Βουλγαρία δεκατέσσερα μουσεία συμμετέχουν σε έκθεση για την αρχαία Θράκη στο Μουσείο Getty
Δεκατέσσερα μουσεία από τη Βουλγαρία με συνολικά πάνω από 150 αντικείμενα θα συμμετάσχουν στην προσεχή έκθεση Θρακικών θησαυρών στο Μουσείο J. Paul Getty στο Λος Άντζελες, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ισραήλ: Αντεπίθεση του στρατού κατά μη επανδρωμένου αεροσκάφους που προερχόταν από τη Συρία
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε ένα ύποπτο εναέριο στόχο που πλησίαζε στο ισραηλινό έδαφος από τη Συρία. Μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση ανέφερε ότι επρόκειτο για μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτόξευσαν φιλοϊρανοί μαχητές από το Ιράκ.
Στρατηγικές αλλαγές στην ηγεσία της Χαμάς: Ο ρόλος του Μοχάμαντ Σινουάρ
Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς πιθανότατα θα αντικαταστήσει τον Γιαχία Σινουάρ με έναν νέο πολιτικό ηγέτη που θα εδρεύει εκτός της Λωρίδας της Γάζας, ενώ ο αδελφός του, ο Μοχάμαντ Σινουάρ, αναμένεται ότι θα αναλάβει σημαντικότερο ρόλο και θα διευθύνει τον πόλεμο εναντίον του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με ειδικούς.
Ουκρανία: Ανταλλαγή 95 αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Μόσχας και Κιέβου
Ρωσία και Ουκρανία πραγματοποιούν ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, εν μέσω υποστηρίξεων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αντάλλαξε 95 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου με τον ίδιο αριθμό Ρώσων αιχμαλώτων, έπειτα από διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Έκθεση του Εδουάρδου Σακαγιάν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης: Ανακαλύπτοντας τις στέγες του Παρισιού
Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Οι Στέγες του Παρισιού» (Les toits de Paris) του Εδουάρδου Σακαγιάν φιλοξενείται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλλοφωνίας «Refaire le Monde».
Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου ΙΣΝ στη Θεσσαλονίκη: Προγραμματισμός και στελέχωση από το υπουργείο Υγείας
Οι εργασίες κατασκευής του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου ΘεσσαλονίκηςΙΣΝ (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με έναρξη τον Φεβρουάριο του 2024 και ολοκλήρωση να αναμένεται στα τέλη του 2026.
Από την κρίση στην ευκαιρία: Η νέα εποχή της Ευρώπης
Στην ανάπτυξη της έρευνας και των δεξιοτήτων, καθώς και του συνολικού ρόλου της εκπαίδευσης ως συστατικά στοιχεία, ώστε να μπορέσει η Ευρώπη να γίνει πιο πράσινη, πιο ψηφιακή και πιο συμπεριληπτική, αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην εκδήλωση «Ημέρα Επιστήμης και Έρευνας» που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο αμφιθέατρο των νέων εγκαταστάσεων στην ΖΕΠ Κοζάνης.
Ολοι μαζί διεκδικούμε ένα καινούργιο σύγχρονο Νοσοκομείο Κιλκίς
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς και η Ομάδα Παρέμβασης Κιλκίς (ΟΠΑΚ) καλούν όλους τους φορείς και τους πολίτες του Νομού σε εκδήλωση - συγκέντρωση για να ενώσουμε τη φωνή μας στο κοινό αίτημα για ανέγερση ενός νέου σύγχρονου Νοσοκομείου, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των ασθενών και των εργαζομένων.