Δικαστική απόφαση έκρινε ένοχο τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και τρεις άλλους για την πλημμύρα του Ιανού. Τέσσερα χρόνια μετά τον φονικό μεσογειακό κυκλώνα Ιανό, που έπληξε την Καρδίτσα και άφησε πίσω του τρεις νεκρούς και τεράστιες καταστροφές, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ένοχοι για τις καταστροφές από τον κυκλώνα Ιανό οι πρώην περιφερειάρχες Θεσσαλίας και τρεις άλλοι
Διαθεσιμότητα 800 θέσεων στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη έως το τέλος Οκτωβρίου
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα γίνουν διαθέσιμες στους κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης οι 800 θέσεις προσωρινής στάθμευσης, που δημιουργούνται σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους της πόλης και θα διατίθενται ως επί το πλείστον δωρεάν.
Σέρρες: Παραιτήσεις δύο αντιδημάρχων έπειτα από δημόσια αντιδικία στο Δημοτικό Συμβούλιο
Η δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις δυο αντιδημάρχων, μετά την ένταση που προκλήθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.
Ένα γλέντι για σας – Εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στους πρόσφυγες της Μικρασίας
Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, στις 19:00, στο θέατρο (Γ. Βαφόπουλου 3-5) εκδήλωση με τίτλο: Ένα γλέντι για σας- εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στους πρόσφυγες της Μικρασίας, σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.
Έκκληση Πέτρου Παππά: «Μην επιμείνετε στον αποκλεισμό καμίας υποψηφιότητας»
Ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, ως ύστατη έκκληση στη ομάδα των στελεχών που διοικούν, σήμερα, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
«Σκεφτείτε πολιτικά και μην επιμείνετε στον αποκλεισμό καμίας υποψηφιότητας.
Η ELVIAL στην Έκθεση Hotel Experience 2024
Θέτοντας ως επίκεντρο τη βιωσιμότητα και την καινοτομία στη φιλοξενία, η ELVIAL συμμετείχε με επιτυχία στην Έκθεση Hotel Experience 2024, που πραγματοποιήθηκε στις 5-6 Οκτωβρίου στο Ωδείο Αθηνών. Στη διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση, που συγκέντρωσε πάνω από 4.000 επισκέπτες και 70 διακεκριμένους ομιλητές από τον τομέα της αρχιτεκτονικής και της φιλοξενίας, η ELVIAL παρουσίασε τις καινοτόμες λύσεις της που συνδυάζουν υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα.
Ντοκιμαντέρ για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς την Τετάρτη 23-10
Προβολή του ντοκιμαντέρ για την επέτειο των 50 χρόνων του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με τίτλο «Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός» καλεί οι Οργάνωση της ΚΝΕ την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. στο εργατικό κέντρο Κιλκίς.
Νίκος Χριστοδουλίδης: Θετική η συμπερίληψη του θέματος της Συρίας στις συζητήσεις για το μεταναστευτικό
Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι φαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, πλέον, προσεγγίζει με τη σοβαρότητα που πρέπει το μεταναστευτικό εξέφρασε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Γάζα: ΗΠΑ και ΟΗΕ καλούν το Ισραήλ να αποφεύγει την πολιτική λιμού στην περιοχή
Οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ προειδοποιούν για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, ζητώντας άμεση βοήθεια. Οι ΗΠΑ και αξιωματούχοι του ΟΗΕ προειδοποίησαν χθες, Τετάρτη, το Ισραήλ να μη χρησιμοποιήσει πολιτική λιμού στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που το Ισραήλ αρνείται ότι πράττει.
Σημαντική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ενίσχυση του πολιτισμού
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε στη Βουλή μία πρόταση νόμου για τον πολιτισμό, που εστιάζει στα μεγάλα ζητήματα της πολιτιστικής πολιτικής της χώρας.