Η Τσεχία δεν θα αποδεχτεί καμία εγγύηση για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του τη Δευτέρα.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
ΑΪΔΑΡΙΝΗΣ – Γουμένισσα: Sauvignon Blanc 2024, στα κορυφαία του ελληνικού αμπελώνα
Η διάσημη ποικλία των Sauvignon Blanc δίνει κρασιά που μοσχοβολάνε πράσινα φρέσκα μυρωδικά. Ό,τι πρέπει για μια εποχή που το κρύο μόλις άρχισε να "τσιμπάει", αλλά οι πρασινάδες γύρω είναι άφθονες και μας καλούν να γεμίσουμε τα ποτήρια μας, αναφέρει σε δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ η κα Κλαίρη Θηραίου.
Πολλοί θα πουν ότι ο χειμώνας είναι η εποχή του κόκκινου. Όμως χειμώνα δεν έχουμε ακόμη κι αυτό είναι εμφανές από τις θερμοκρασίες, που δεν λένε να πέσουν. Για την ώρα, λοιπόν, απολαμβάνουμε ένα μακρύ κι εσχάτως βροχερό φθινόπωρο, γεμάτο πρασινάδες κι αρώματα, το οποίο μας καλεί να βάλουμε στο ποτήρι ένα τραγανό και φρέσκο Sauvignon Blanc, από τον πλούσιο ελληνικό αμπελώνα. Επιλέγουμε, λοιπόν, 10 κορυφαίες ελληνικές ετικέτες, εννιά λευκές και μία ροζέ, στις οποίες πρωταγωνιστεί η διάσημη ποικιλία και οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν όχι απλώς να εμβαθύνουμε σε αυτήν, αλλά και να μας δώσουν το έναυσμα για ενδιαφέροντες μαγειρικούς πειραματισμούς.

Ανάμεσα στα 10 κρασιά και το Sauvignon Blanc 2024 της οινοποιίας ΑΪΔΑΡΙΝΗ από τη Γουμένισσα Κιλκίς.

Πρόκειται για ένα κρασί από την αμπελουργική ζώνη της Γουμένισσας. Την αυστηρή επιλογή της πρώτης ύλης –από τους ιδιόκτητους αμπελώνες, που βρίσκονται σε υψόμετρο 250 μέτρων και αργιλοαμμώδη εδάφη– ακολουθεί προζυμωτική εκχύλιση περίπου 12 ωρών σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η αλκοολική ζύμωση λαμβάνει χώρα επίσης σε χαμηλές θερμοκρασίες και το νέο κρασί μένει στις λεπτές του λάσπες για διάπλαση σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά κάθε σοδειάς. Με αυτό τον τρόπο, φτάνει στο ποτήρι ένας φίνος και τυπικός οίνος με τροπικό χαρακτήρα και φυτική υποστήριξη.
Κίνηση Πολιτών Παιονίας προς Δήμο Παιονίας: Αντί για πανηγύρια, σκύψτε το κεφάλι και ζητήστε συγγνώμη...
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7:30ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη στην κινητοποίηση ενάντια στον νέο αιματοβαμμένο προϋπολογισμό του πολέμου, των φόρων και της φτώχειας, διεκδικώντας λεφτά για μισθούς υγεία και παιδεία και όχι για του πολέμου τα σφαγεία.
Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς: «Μια Ιστορία Ραμμένη στο Χρόνο….»
Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025 το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς πραγματοποίησε στο «Θέατρο» την εκδήλωση «Μια Ιστορία Ραμμένη στο Χρόνο….».
Συλλυπητήρια Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας για τον Αναστάσιο Νικολαΐδη
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας και όλοι οι συνάδελφοι, εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του συναδέλφου Αναστάσιου Νικολαΐδη (Σούλη) στην οικογένεια και τους οικείους του.
Το Δ.Σ.
Α' ΕΠΣ Κιλκίς: Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου για την 8η αγωνιστική (13&14/12/2025), οι αγώνες της Κυριακής 14/12/2025
Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Σαββάτου για την 8η αγωνιστική της Α' κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Σαββάτου και οι αγώνες της Κυριακής 14 Δεκεμβρίου:
Α1' ΕΠΣ Κιλκίς: Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής (13/12/2025), η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική
Το Σάββατο 13/12/2025 πραγματοποιήθηκε η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1' Κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η Α.Ε. Πολυκάστρου έκανε το 7/7 και ξέφυγε στη βαθμολογία με 8 πόντους διαφορά από του διώκτες της, μετά και την ισοπαλία του Π.Α.Ο.Ν.Ε. Επταλόφου στην έδρα του Απόλλωνα Ευρωπού.
Ο Αντρέι Μπάμπις απορρίπτει τις εγγυήσεις για δάνειο προς την Ουκρανία
Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ επανεκλέγεται πρόεδρος της CSU με ιστορικά χαμηλό ποσοστό
Με ποσοστό 83,6%, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ επανεξελέγη πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), σημειώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία του κόμματος. «Πάντα θα μας άρεσε κάτι παραπάνω», δήλωσε εμφανώς αιφνιδιασμένος, ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Βαυαρία τον προσεχή Μάρτιο.
Φρίντριχ Μερτς: «Αλλαγές στην παγκόσμια ισορροπία, η ΕΕ στο στόχαστρο αν πέσει η Ουκρανία»
«Δεν ζούμε σε πόλεμο, αλλά δεν ζούμε πλέον και μόνο σε ειρήνη», δήλωσε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και έκανε λόγο για «τεκτονική μετατόπιση» των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας και όχι απλώς «σκαμπανεβάσματα» στις καλές σχέσεις μεταξύ κρατών.