Η Βιρχινία Λαπάρα, πρώην εισαγγελική λειτουργός αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς στη Γουατεμάλα, η οποία καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή φυλάκισης πέντε ετών στο πέρας νέας δίκης της που για ακόμη μια φορά προκάλεσε κατακραυγή στη χώρα στις αρχές Ιουλίου, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως φεύγει από τη χώρα.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Δήμος Παιονίας: Έγκριση χρηματοδότησης 380.000€ από το Ταμείο Αλληλεγγύης
Εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Παιονίας, από το «Ταμείο Αλληλεγγύης» (του άρθρου 196 του ν. 4662/2020 έργων- μελετών-προμηθειών) με αρ. πρωτ.: 195820, 16/7/2024 και με συνολικό προϋπολογισμό τριακοσίων ογδόντα χιλιάδων ευρώ (380.000,00€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Αφιέρωμα στον κ. Κώστα Συμεωνίδη από την μεταμόρφωση που υπέρμετρα αγάπησε και αγαπήθηκε
Αβραμίδης Γ. Δημήτριος
M.Sc. Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής
Ε-mail: avramidisdimitris@gmail.com
Ευχαριστήριο για τις μοναδικές αναμνήσεις που μας χάρισες
Σ΄ αυτό το σημείο θεωρούμε ύστατη υπέρτατη υποχρέωσή μας, εμείς οι Μεταμορφωσιότες να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως έναν μεγάλο πατριώτη ευεργέτη αλλά και καλόκαρδο γλεντζέ, από αυτούς που αφήνουν το στίγμα τους στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, τον ανεκτίμητο σε προσφορά για την ιδιαίτερη πατρίδα του κύριο Συμεωνίδη Κώστα, ο οποίος μας χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές και βραδιές παρέχοντάς μας την δυνατότητα να απολαύσουμε αυτόν τον μοναδικό Χρύσανθο, δημιουργό στα αξέχαστα μοναδικά ανεπανάληπτα, τρομερά συγκινησιακά και ασύγκριτα στο είδος τους Πανηγύρια.
Πέτρος Παππάς: Εξετάζονται παράνομα ασθενείς και προτείνονται θεραπείες Botox εντός των γραφείων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου;
Τη στιγμή που τα νοσοκομεία της χώρας έχουν καταρρεύσει λόγω της υποστελέχωσης και των απάνθρωπων εργασιακών συνθηκών, τη στιγμή που ο Υπουργός Υγείας απειλεί τους γιατρούς με επίταξη και διακοπή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τη στιγμή που έχουμε στην Ελλάδα ασθενείς δύο ταχυτήτων:
Πρώην εισαγγελέας στη Γουατεμάλα, αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς, ανακοίνωσε πως φεύγει από τη χώρα
Πυρκαγιά κοντά σε τουριστικό προορισμό της Κροατίας
Δεκάδες πυροσβέστες και τρία αεροσκάφη κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες αργά το απόγευμα κοντά στη δημοφιλή λουτρόπολη Τρογκίρ της Κροατίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.
39 νεκροί από τις ταραχές στο Μπαγκλαντές – Πυρπολήθηκε η δημόσια τηλεόραση
Οι εκτεταμένες σφοδρές συγκρούσεις στο Μπανγκλαντές ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και φοιτητές που διαδηλώνουν εναντίον συστήματος ποσοστώσεων στις προσλήψεις στο δημόσιο στοίχισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους μέσα σε 48 ώρες, η έδρα της δημόσιας τηλεόρασης πυρπολήθηκε χθες Πέμπτη, ενώ η πρόσβαση στο διαδίκτυο κόπηκε σχεδόν εντελώς.
Βουλγαρία-ΒΤΑ: Έκθεση με ιερά κείμενα και εικόνες του Χριστιανισμού και του Ισλάμ στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σόφιας
Έκθεση που παρουσιάζει ιερά κείμενα και εικόνες των δύο κυρίαρχων θρησκειών στα Βαλκάνια, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στην Εθνική Βιβλιοθήκη των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Σόφια.
Από το απόλυτο σκοτάδι στο άπλετο φως ο κόμβος του Μεταλλικού
"Στο απόλυτο σκοτάδι ο κόμβος Μεταλλικού, ο πλέον πολυσύχναστος του ν. Κιλκίς", ήταν ο τίτλος με το βίντεο που αναρτήσαμε στις 22-1-2022, και με το ακόλουθο κείμενο:
"Ο κόμβος του Μεταλλικού είναι ο πλέον πολυσύχναστος του ν. Κιλκίς. Συνδέει την πρωτεύουσα του νομού, το Κιλκίς, με την Παιονία, το Πολύκαστρο, την ΠΑΘΕ και το Τελωνείο Ευζώνων, με την ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου-Κιλκίς, με τα Τελωνεία Δοϊράνης και Προμαχώνα, με Σέρρες.
Φωτιά σε δασική έκταση στο όρος Πάικο - Σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 21.00 το βράδυ της Πέμπτης σε δασική έκταση στο όρος Πάικο, από την πλευρά της Πέλλας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει στις παρυφές του πεδίου βολής στην περιοχή Κρανιά και στο σημείο μεταβαίνουν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα.
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν έχει «ήπια» συμπτώματα της Covid-19, λέει ο γιατρός του
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξακολουθεί να έχει «ήπια» συμπτώματα της Covid-19, μια ημέρα αφότου διαγνώστηκε θετικός στη λοίμωξη, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχίατρος του Λευκού Οίκου Κέβιν Ο’Κόνορ.