espa pkm

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2026, 8:27:25 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η νέα γενιά μουσικών ταλέντων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα παρουσιάσει μια συναρπαστική συναυλία, γεμάτη πάθος και δημιουργικότητα. Στη μεγάλη αυτή βραδιά, η Συμφωνική Ορχήστρα θα αναδείξει σπουδαίους κλασικούς δημιουργούς και ταλαντούχους ερμηνευτές.

Η κυβέρνηση στοχεύει να εξασφαλίσει πόρους από το επόμενο ΕΣΠΑ για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τις βορειοδυτικές συνοικίες, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος.

Την Τρίτη 26  και την  Τετάρτη 27 Μαΐου, ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης  επισκέφτηκε στην Αθήνα τους:

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ELVIAL φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Texas A&M University, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που ενισχύει τη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη σύγχρονη βιομηχανία και την παραγωγική διαδικασία.

Την Κυριακή 24 Μαΐου  2026, στις εκδηλώσεις  για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστατευόμενων Περιοχών – Πάρκων  «EUROPEAN DAY OF PARKS 2026», που  πραγματοποιήθηκαν  στην Κούπα, τον δήμαρχο Παιονίας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργίτσαρος. 

Εσείς παιδιά που αύριο ξεκινάτε τις πανελλαδικές εξετάσεις, γνωρίζω πως το τελευταίο που θέλετε να ακούσετε είναι ένα ακόμη μήνυμα από έναν πολιτικό.

Αγαπητά μας παιδιά

 

Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας από τους πρώτους σταθμούς της ενήλικης ζωής σας, όπου θα αναμετρηθείτε με τις προσδοκίες, τα όνειρα και τους κόπους των προσπαθειών σας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, σε συνεργασία με τον αναγνωρισμένο οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σας προσκαλεί στην ομιλία – ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνει με ένα ιδιαίτερα σημαντικό και επίκαιρο θέμα για κάθε γονέα:

​«Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση – πώς μιλώ στο παιδί μου»

Σαν  σήμερα στις 28 Μαΐου 1979, στο Ζάππειο Μέγαρο, η Ελλάδα υπέγραψε τη Συνθήκη Προσχώρησης στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. 

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε διχασμό σχετικά με την γερμανική πρόταση για την «συνδεδεμένη συμμετοχή» της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι η Ρώμη υποστηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, αλλά τόνισε την ανάγκη να μην παραβλέπονται οι άλλες υποψήφιες χώρες, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια.