Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε σήμερα «παραγωγικές» τις διαβουλεύσεις που είχε στο Λονδίνο με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Υπογράμμισε πως οι ειρηνευτικές προτάσεις οριστικοποιούνται και θα κοινοποιηθούν αύριο Τρίτη στις ΗΠΑ.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Η σημαντική πρόοδος Ζελένσκι στις συνομιλίες με τους ηγέτες της Ευρώπης
Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων σε 20 μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα
Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, με αποφάσεις που περιλαμβάνουν αποκλεισμούς σε κρίσιμες υποδομές, όπως το διυλιστήριο Καλοχωρίου, το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Δημήτρης Φινοκαλιώτης: Νίκη και νέα θητεία στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης
Ο Δημήτρης Φινοκαλιώτης παραμένει στον προεδρικό θώκο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), καθώς επικράτησε στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών της Μαρίας (Μαρούσας) Πρωτοπαπαδάκη. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών, ο Δημ.
Νέο αγροτικό μπλόκο στη Νάουσα με αιτήματα για τη στήριξη των αγροτών
Ένα νέο αγροτικό μπλόκο στήθηκε σήμερα στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας, όπου οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας ενίσχυσαν την παρουσία τους στο δρόμο.
Δήμος Παιονίας: Χρηματοδότηση 508.400 € για δύο καινούργια απορριμματοφόρα από το Ταμείο Αλληλεγγύης
Εγκρίθηκε από το Ταμείο Αλληλεγγύης το αίτημα του Δήμου Παιονίας για την προμήθεια δύο απορριμματοφόρων.
Ο Δήμος Παιονίας βραβεύτηκε στο 1ο Πολυθεματικό Επιστημονικό Συνέδριο ΟΤΑ στα Ιωάννινα
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο “Κάρολος Παπούλιας” (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) το 1ο Πολυθεματικό Επιστημονικό Συνέδριο των ΟΤΑ, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως 6 Δεκεμβρίου 2025, ανοίγοντας έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο για το παρόν και το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών
Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, 2 ημεδαποί άνδρες,
Επισκέψεις Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ σε χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Γαλλικού και Χέρσου
Δωρεάν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες των Δημοτικών Ενοτήτων Γαλλικού και Χέρσου θα παρέχει μέσα στον Δεκέμβριο κλιμάκιο της Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ.
Συνάντηση κορυφής στο Λονδίνο: Στάρμερ, Μακρόν, Μερτς και Ζελένσκι ενώνουν δυνάμεις για την Ουκρανία
Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Λονδίνο, σε μια έντονη επίδειξη υποστήριξης προς τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μια «κρίσιμη στιγμή» για το Κίεβο, που δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ να συμφωνήσει σε μια προτεινόμενη ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία.
Αθώωση ακτιβιστριών στη Σουηδία για τη δράση τους κατά της κλιματικής κρίσης
Ένα σουηδικό δικαστήριο αθώωσε σήμερα ακτιβίστριες υπέρ του περιβάλλοντος που είχαν ρίξει μπογιά στη βιτρίνα η οποία προστάτευε έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ, εκτιμώντας πως δεν είχαν πρόθεση να καταστρέψουν το έργο τέχνης.