espa pkm

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2026, 7:32:19 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στο πλευρό των καλλιεργητών μηδικής στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πέλλας, που εξαιρέθηκαν από την κρατική οικονομική ενίσχυση de minimis, στέκεται ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, καλώντας τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να προχωρήσουν στην άρση του αποκλεισμού τους.

Στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, κλείνει ένας σπουδαίος κύκλος προσφοράς και ήθους, καθώς η εμπνευσμένη και αγαπημένη εκπαιδευτικός Πατρικίου Δέσποινα, με καταγωγή από τον Ευρωπό Κιλκίς, αποχαιρετά την ενεργό υπηρεσία αφήνοντας πίσω της ένα αποτύπωμα ανεξίτηλο στις καρδιές μαθητών/τριών και συναδέλφων.

Στο Δημαρχείο Παιονίας, στο Πολύκαστρο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, παρουσία του Δημάρχου Παιονίας κ. Κωνσταντίνου Σιωνίδη, των Αντιδημάρχων κ. Γιάννη Αδαμόπουλου και κ. Κύρου Καλαβάζη, καθώς και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Ένα ενδιαφέρον βίντεο δημοσίευσε χθες η ΟΝΝΕΔ Κηφισιάς από τη συνάντηση που είχε πριν από λίγες ημέρες με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Γρηγόρης Δημητριάδης εξέφρασε με σαφήνεια τη στήριξή του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Προφανώς στηρίζουμε Μητσοτάκη, προφανώς ψηφίζουμε Μητσοτάκη, αυτά είναι αυτονόητα. Είμαι πάντα παράταξη, είμαι πάντα φανέλα. Αυτό δεν αλλάζει».

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η αναφορά του στον παππού του και στη συμβουλή που του είχε δώσει: «Δεν πας πουθενά χωρίς τους φίλους σου». Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο κ. Δημητριάδης διατηρεί διαχρονικές φιλίες και ισχυρούς δεσμούς με στελέχη της παράταξης.

Η συγκεκριμένη συνάντηση δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς ο Γρηγόρης Δημητριάδης βρίσκεται συχνά σε επαφή με κομματικά στελέχη και ιδιαίτερα με τα μέλη της ΟΝΝΕΔ, με τα οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις. Άλλωστε, και ο ίδιος έχει διατελέσει μέλος της ΟΝΝΕΔ, γεγονός που δεν παραλείπει να αναφέρει συχνά.
 
 

Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ ορίστηκε πλέον με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της οργάνωσης, Μηνάς Παπαδόπουλος.

Η ιστοσελίδα μας eidisis.gr έπεσε θύμα παραβίασης την Τρίτη 16 Ιουνίου και για λίγο μας έβαλε σε περιπέτειες.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον το πολυπόθητο έργο της κατασκευής Κολυμβητηρίου στο Κιλκίς. Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, o αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφθεί την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουνίου, την επομένη του εορτασμού των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της πόλης, τον δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη, και θα υπογράψουν στο Δημαρχείο για την κατασκευή του Κολυμβητηρίου, με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχαμε γράψει.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης «Ιωάννης Πολυχρονίδης» η παρουσίαση των παραδοτέων του έργου «Εκσυγχρονισμός και Ενδυνάμωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης Ιωάννης Πολυχρονίδης», το οποίο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, κατόπιν έγκρισης της σχετικής πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Παιονίας το 2025.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Κιλκίς σχετικά με τα περιστατικά που σημειώθηκαν κατά τις πλημμύρες πριν από λίγους μήνες στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων.