Συναγερμός έχει σημάνει καθώς ένα πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατασχέθηκε.
Η ανακοίνωση έγινε σήμερα από τον βρετανικό στρατό, ο οποίος παρακολουθεί την κατάσταση με προσοχή.
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ο Πρόεδρος και Οικονομικός Διαχειριστής του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης κ. Αστέριος Τάτσης, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τους ιδιοκτήτες της καφετέριας Yard για την ευγενική τους προσφορά να κεράσουν πρωινό τους ωφελούμενους της δομής μας.
Το 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κιλκίς, ως Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS), διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Ευρώπης – 10 χρόνια συμμετοχής στο πρόγραμμα EPAS», την Πέμπτη 14 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του σχολείου.
Είναι από τις …αντιδημοφιλείς ειδήσεις εν Ελλάδι γι’ αυτό και την αναπαράγουμε: Περισσότεροι από 110 Νομπελίστες από όλο τον κόσμο ζητούν την άμεση απελευθέρωση της Ναργκίς Μοχαμαντί λόγω σοβαρής επιδείνωσης της υγείας της.
Η Μοχαμαντί, που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2023 για τον πολυετή αγώνα της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στο Ιράν, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στις 10 Μαΐου στο νοσοκομείο Παρς της Τεχεράνης σε κρίσιμη κατάσταση, προκειμένου να λάβει εξειδικευμένη θεραπεία.
Η ακτιβίστρια αντιμετώπισε σοβαρή απώλεια βάρους, ασταθή αρτηριακή πίεση και έντονα καρδιολογικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της κράτησής της, ενώ βρέθηκε αναίσθητη στο κελί της έπειτα από πιθανό καρδιακό επεισόδιο.
Οι Νομπελίστες ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή της και την απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος της. «Ιατρικοί ειδικοί προειδοποιούν ότι η ζωή της ενδέχεται να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο», ανέφεραν στην κοινή τους ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι επί μήνες της στερούνταν εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα ενώ ήταν φυλακισμένη.
Επιλεκτική ευαισθησία
Βεβαίως δεν είναι η μοναδική γυναίκα που αντιμετωπίζει παρόμοια βαναυσότητα από το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν. Σε χιλιάδες μετριούνται οι νεκροί από τη βία του καθεστώτος σε βάρος Ιρανών που ζητούν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους.
Εξίσου αντιδημοφιλής είδηση. Κι αν ρωτήσετε γιατί χαρακτηρίζουμε ως αντιδημοφιλείς τις παραπάνω ειδήσεις θα αντιτείνουμε: Είδατε πολλές οργανώσεις, φορείς, κόμματα, συνδικάτα να καταδικάζουν τα έργα και τις ημέρες του θεοκρατικού καθεστώτος;
Αν τις είδατε, τότε κάνουμε λάθος. Και να ζητήσουμε συγνώμη.
Αν δεν τις είδατε, τότε κάποιοι πολλοί εν Ελλάδι διαθέτουν επιλεκτική ευαισθησία. Την ίδια που επέδειξαν όταν οι «ομόδοξοι αδελφοί» σκότωναν μερικές χιλιάδες μουσουλμάνων και τους στοίβαζαν στους ομαδικούς τάφους στη Στρεμπένιτσα.
Συναγερμός έχει σημάνει καθώς ένα πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατασχέθηκε.
Η ανακοίνωση έγινε σήμερα από τον βρετανικό στρατό, ο οποίος παρακολουθεί την κατάσταση με προσοχή.
Λίγες ώρες απομένουν για τον Β’ ημιτελικό του 70ού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, με την Αντιγόνη Μπράξτον να εκπροσωπεί απόψε την Κύπρο (22:00, ΕΡΤ1) με το «Jalla», ένα dance/pop τραγούδι, εμφανιζόμενη από την 9η θέση στη σειρά.
Σάλο έχει προκαλέσει στη Γαλλία νέο βιβλίο που αφορά τον Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ, το οποίο υποστηρίζει ότι πίσω από το viral περιστατικό στο αεροπλάνο στο Βιετνάμ κρύβονταν μηνύματα του Γάλλου προέδρου με την ηθοποιό Γκολσιφτέ Φαραχανί.
Η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος αναδεικνύονται ως ο γεωπολιτικός θώρακας της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα. Στην ομιλία του κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης, τόνισε ότι η Αλεξανδρούπολη είναι πύλη σύνδεσης της Ελλάδας με τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, τιμώντας την ελευθερία της και την ανάπτυξη της Θράκης.
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 06:40 το πρωί στη συμβολή των οδών Γιάννου Κρανιδιώτη και Στέλιου Καζαντζίδη, στην περιοχή της Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του.
Φεστιβάλ με το σύνθημα «Σταμάτα τη βία – είναι στο χέρι σου» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαΐου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στον χώρο του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.