Δραματική αύξηση πνιγμών καταγράφεται στη Γαλλία, με περίπου 20 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους από το σαββατοκύριακο, καθώς επιχείρησαν να κολυμπήσουν σε μη επιτηρούμενες περιοχές.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Δραματική αύξηση πνιγμών στη Γαλλία λόγω καύσωνα
Καύσωνας στη Γαλλία: Διακοπή λειτουργίας πυρηνικού σταθμού λόγω υψηλών θερμοκρασιών
Η διακοπή λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού Γκολφές στη Γαλλία ανακοινώθηκε λόγω των υψηλών περιβαλλοντικών θερμοκρασιών, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του σταθμού.
Ο σταθμός διαθέτει δύο αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος συνολικής ισχύος 1,3 GW και χρησιμοποιεί τα ύδατα του ποταμού Γκαρόν για την ψύξη τους.
Σημαντική συνάντηση στις Βρυξέλλες: Ταλιμπάν και ΕΕ συζητούν για τον επαναπατρισμό Αφγανών προσφύγων
Στις Βρυξέλλες αναμένονται σήμερα αξιωματούχοι των Ταλιμπάν για συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον επαναπατρισμό Αφγανών προσφύγων και μεταναστών, μια προοπτική που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Συναγερμός για νάρκη στη θαλάσσια περιοχή της Επανομής σε βάθος 28 μέτρων
Συναγερμός σήμανε στη θαλάσσια περιοχή της Επανομής, όπου εντοπίστηκε νάρκη σε βάθος 28 μέτρων, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα.
Η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε χθες το πρωί για τον εντοπισμό του πυρομαχικού υλικού κατά τη διάρκεια επανελέγχου στο πλαίσιο του έργου επέκτασης των λιμενικών υποδομών του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης.
Αναβίωση του Καφέ Αμάν της Πόλης και της Σμύρνης από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης
Μια μοναδική καλλιτεχνική παράσταση με τίτλο «Καφέ Αμάν της Πόλης και της Σμύρνης» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Ιουνίου 2026, στο Θέατρο Κήπου, στις 9 μ.μ., από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων από τον Καρκίνο.
Εντυπωσιακό Food Art Festival στην Τριανδρία: 26-28 Ιουνίου γεμάτο γεύσεις και μουσική
Το Food Art Festival επιστρέφει στην Τριανδρία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προσφέροντας ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις, μουσική και πολιτισμό από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου 2026.
Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο στο Κιλκίς ανακοίνωσε ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης - Ακολουθεί το Προπονητήριο
Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο και Προπονητήριο στον χώρο κάτω από τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Κιλκίς είναι τα δώρα της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού Αθλητισμού ΓιάννηΒρούτση στον Δήμο Κιλκίς σε μια προσπάθεια ισχυροποίησης των αθλητικών υποδομών του.
Η Μαζοποίηση της κοινωνίας, υπεύθυνη για την οικονομική, ηθική και πνευματική κρίση της Πατρίδος μας
Αγαπητοί αναγνώστες, ορισμένες σκέψεις για το κλίμα που επικρατεί, με την έναρξη ουσιαστικά της προεκλογικής περιόδου, με την δημιουργία νέων κομμάτων από παλαιούς και εν δυνάμει νέους πολιτικούς, που επιχειρούν να “μαζέψουν” στα κομματικά τους “πολιτικά μαντριά” (νέα ή παλαιά) τους απογοητευμένους Ιθαγενείς, αλλά και από αυτούς των υφιστάμενων στη Βουλή κομμάτων.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου “MED-UP” στη Χιρόνα της Ισπανίας
Στις 10-12 Ιουνίου 2026, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου “MED-UP: MEasuring innovation in mediterranean countries: Development and Use of a Proper metric”, στη Χιρόνα της Ισπανίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ενεργά οι 17 εταίροι του προγράμματος (Πανεπιστήμια, Υπουργεία και άλλοι Εκπαιδευτικοί Φορείς) από την Αίγυπτο, την Τυνησία, την Ιορδανία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.
ΔΑΚΕ για τη συγκρότηση προεδρείου του Σ.Ε.Π.Ε. Κιλκίς: "Η κάλπη μίλησε - το Προεδρείο την αγνόησε"
Ανακοίνωση εξέδωσε η Δ.Α.Κ.Ε. με αφορμή τη συγκρότηση του νέου προεδρείου του Σ.Ε.Π.Ε Κιλκίς. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ:
"Η συγκρότηση του νέου Προεδρείου του Σ.Ε.Π.Ε. Κιλκίς δεν είναι μια τυπική εσωτερική διαδικασία. Είναι μια συνδικαλιστική πράξη με σαφές μήνυμα. Η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές του Συλλόγου, με καθαρή εντολή από τους συναδέλφους.