Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, αναφερόμενη σε «σταθερή και ενθαρρυντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη για την Ουκρανία, τονίζει ότι «θα αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία» μέχρι να δεχτεί να συμμετάσχει «σε μια αξιόπιστη πορεία προς την ειρήνη».
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Φον ντερ Λάιεν: Αυξάνουμε την πίεση στη Ρωσία για μια αξιόπιστη ειρηνική διαδικασία
Ο πάπας Λέων ΙΔ΄ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Μια ιστορική αποστολή για την ενότητα των Χριστιανών
Δύο ημέρες πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του στην Τουρκία και τον Λίβανο, ο πάπας Λέων ΙΔ΄, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους στην εξοχική του κατοικία στο Καστέλ Γκαντόλφο, απάντησε σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ για τη σημασία του πρώτου αυτού αποστολικού ταξιδιού στο εξωτερικό.
Ο Τραμπ αναθέτει στον Γουίτκοφ αποστολή στη Μόσχα για διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε σήμερα ότι το προτεινόμενο σχέδιο για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχει βελτιωθεί, με στοιχεία που προστέθηκαν από τις αντιμαχόμενες πλευρές.
Δράσεις στη Θεσσαλονίκη για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Εγκαίνια μνήμης για τον Δημήτρη Παπάζογλου
Εκδήλωση στη μνήμη του Δημήτρη Παπάζογλου, που υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, στέλεχος του ΚΚΕ και του Συνασπισμού και πριν 4,5 χρόνια έφυγε από τη ζωή, διοργάνωσαν φίλοι και σύντροφοί του στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στέλιος Αγγελούδης: «Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη απέναντι στη βία»
Το μήνυμα «Καμία γυναίκα μόνη απέναντι στη βία» στέλνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (26-11-2025)
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (26-11-2025)
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (26-11-2025)
Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (26-11-2025)
Ουκρανία: Έτοιμοι για πρόοδο με το ειρηνευτικό σχέδιο, δηλώνει ο Ζελένσκι
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να προχωρήσει με μια ειρηνευτική συμφωνία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. Είναι έτοιμος να συζητήσει τα ευαίσθητα σημεία της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συνομιλίες που, όπως είπε, θα πρέπει να περιλαμβάνουν Ευρωπαίους συμμάχους.
Ευκαιρία για μόνιμη ειρήνη: Ο Μακρόν στην τηλεδιάσκεψη του Συνασπισμού των Προθύμων
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ανοίγοντας τις εργασίες της σημερινής τηλεδιάσκεψης του «Συνασπισμού των Προθύμων», που υποστηρίζει το Κίεβο, δήλωσε, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ότι υπάρχει «επιτέλους μια ευκαιρία να σημειωθεί πραγματική πρόοδος προς μια διαρκή ειρήνη» μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.