Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα την απώλεια ενός υπαξιωματικού τους από πυρά ολμοβόλου στον νότιο Λίβανο, ανεβάζοντας τον αριθμό των απωλειών του Ισραήλ σε 20 από την αρχή του πολέμου εναντίον του σιιτικού κινήματος Χεζμπολά, που υποστηρίζεται από το Ιράν, στις 2 Μαρτίου.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
«Οι Πρώην»: Το νέο μυθιστόρημα της Κωνσταντίας Κοζανίτου
Η συγγραφέας Κωνσταντία Κοζανίτου επιστρέφει δυναμικά στη λογοτεχνική σκηνή με το νέο της μυθιστόρημα «Οι Πρώην», ένα ψυχογραφικό έργο που κινείται ανάμεσα στο μυστήριο και τη δύναμη της γυναικείας αλληλεγγύης.
Ο "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας θα φιλοξενήσει τη θεατρική παράσταση "Ράους" της Ομάδας Τέχνης Θεατράλε
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται η εκδήλωση, φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση «Ράους» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππας, από την Ομάδα Τέχνης Θεατράλε το Σάββατο 16 Μαΐου στις 20:00.
Η Τέχνη της Ζωντανής Ιστορίας και η Ιστορική Αναβίωση ως Πυξίδα Τουριστικής Ανάπτυξης για το Κιλκίς
Γράφει ο Ηλίας Καλπάκας (Ιδιοκτήτης του ΤΗΕ DESIGN ROOM*)

Είναι Πέμπτη βράδυ, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επιστροφή μου από τις Σέρρες, και καθώς scroll-άρω τις φωτογραφίες στο κινητό μου, η μυρωδιά των εκρηκτικών και το χώμα από την πλαγιά του οχυρού μοιάζουν να είναι ακόμα πάνω στη στολή μου.
Ο πατριωτισμός ως λαϊκιστική ρητορική - Η περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος.
Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος
Ο πατριωτισμός, ως έννοια πολιτικής ταυτότητας και συλλογικής αναφοράς, συχνά διασταυρώνεται στη δημόσια σφαίρα με τον λαϊκισμό, ο οποίος τείνει να απλοποιεί τον πολιτικό ανταγωνισμό μέσα από τη διχοτομία «λαός» και «ελίτ».
Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς ταξιδεύει «σε ουρανό και γη» με τη μουσική της Ευανθία Ρεμπούτσικα
Υπάρχουν στιγμές που η μουσική δεν ακούγεται απλώς- μας βρίσκει. Σαν ένα άρωμα που ξυπνά μνήμες, σαν ένα άγγιγμα που ανοίγει δρόμους σιωπηλούς μέσα στην ψυχή.
Ο μαυραγοριτισμός ποτέ δεν πεθαίνει!
Για να αντιληφθούμε ότι ο μαυραγοριτισμός αποτελεί εκτεταμένο φαινόμενο και δεν αφορά μόνο τους ισχυρούς, τους πατρίκιους του χρήματος, αλλά και τους πληβείους της αγοράς.
Μέσα Ιανουαρίου ενεστώτος έτους, είμαστε μια παρέα σε καφετέρια του Κιλκίς.
Αγριεύουν στον Προμαχώνα - Ηρεμία στους Ευζώνους
Αύξηση των απωλειών του Ισραήλ στον Λίβανο: 20 θάνατοι
Κίνα: Απαίτηση για άμεση κατάπαυση πυρός στη Μέση Ανατολή και άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Η Κίνα καλεί σήμερα για μια άμεση και πλήρη κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, καθώς και για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ «το συντομότερο δυνατό», στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Κίνας, όπου οι πρόεδροι Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ συναντώνται στην κινεζική πρωτεύουσα.
Σφοδρές επιθέσεις: 355 ουκρανικά drones κατέρριψε η Ρωσία τη νύχτα
Στη διάρκεια της νύχτας, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάρριψη 355 ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από ρωσικές περιοχές. Οι επιθέσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στην περιοχή.