espa pkm

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026, 5:26:02 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ένα σύντομο βιογραφικό χωρίς λάθη, επαγγελματικό μέιλ, λογαριασμός στο LinkedIn, σαφής στόχος, διά βίου μάθηση και προσαρμοστικότητα αποτελούν τα βασικά βήματα και τις κύριες δεξιότητες στη σημερινή αγορά εργασίας, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση «Σπουδές – Δεξιότητες & Αγορά Εργασίας: Γέφυρες με τον Επιχειρηματικό Κόσμο», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Γραφείο Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Αθώος κρίθηκε ο 27χρονος που παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για προσέλκυση ανηλίκου για γενετήσιους λόγους. Είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία που έκανε στην αστυνομία ότι έπεσε θύμα ληστείας από ομάδα περίπου 20 ατόμων, την ώρα που συναντήθηκε με ανήλικη, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Νέα ταυτότητα αποκτά η Θεσσαλονίκη, «μέσω της μετατροπής της δυτικής πλευράς της σε πυρήνα επιχειρηματικότητας, ιστορίας και πολιτισμού», όπως επισήμανε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφέροντας τα έργα που θα πραγματώσουν αυτή τη μεταμόρφωση: την ανάπλαση του βιομηχανικού συγκροτήματος ΦΙΞ, σε τμήμα του οποίου θα στεγαστεί η περίφημη Συλλογή Κωστάκη, καθώς και τα τρία μουσεία που ολοκληρώνονται σταδιακά από το 2026 ώς το 2028 στα δυτικά της πόλης.

Το κοινοβούλιο της Ρωσίας, η Δούμα, ανακοίνωσε σήμερα ότι τυχόν κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να απαντηθεί με τη λήψη νομικών μέτρων εις βάρος του Βελγίου και του Euroclear.

Η ΕΕ αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία, το Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών και άμεσα διορθώθηκαν στην Έκθεση του Κοινού Κέντρου Ερευνών (Joint Research Centre – JRC) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας τα σχετικά τμήματα που αναφέρονταν στο ψευδοκράτος και στο Μνημόνιο, τονίζει η αντιπρόεδρος της Επιτροπής/ Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.

Το Κρεμλίνο επέκρινε σήμερα σχόλια που έκανε για τα ρωσικά πυρηνικά όπλα ο πρόεδρος της Airbus, Ρενέ Όμπερμαν, ρωτώντας γιατί κάποιος με τη θέση του προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις.

Η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου τον Αύγουστο του περασμένου έτους έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος, αναβλήθηκε για τις 27 Νοεμβρίου.

Η Ιζαμπέλ Κάστρο, μια γυναίκα στα τέλη της έβδομης δεκαετίας της ζωής της, κουβαλά μια οικογενειακή ιστορία που διαπερνά ηπείρους, πολιτισμούς και τραγωδίες. Καθισμένη σε ένα καφέ στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου έζησαν οι πρόγονοί της επί αιώνες, αρχίζει να αφηγείται στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την ιστορία της με τρόπο λιτό: «Με λένε Ιζαμπέλ Κάστρο.

Οι βιβλιοθήκες του δήμου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη θα γιορτάσουν και φέτος την Book Friday, δίνοντας μια ξεχωριστή προσφορά σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Την Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, όλοι οι κάτοχοι κάρτας βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν διπλάσιο αριθμό βιβλίων, φτάνοντας τα 20 βιβλία, ενώ η επιστροφή τους μπορεί να γίνει μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2026.

Αγαπητά μέλη,

Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των μελών μας και των λογιστών - φοροτεχνικών, διοργανώνουμε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Εργάνη ΙΙ & Νέος Εργασιακός Νόμος: Τι αλλάζει στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας | Έλεγχος ΣΕΠΕ, Κυρώσεις, Πρόστιμα».