espa pkm

Κυριακή, 17 Μαΐου 2026, 11:21:31 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κιλκίς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Παιονίας διοργανώνουν το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς, με θέμα: «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη».

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς φιλοξενεί τον Μάιο του 2026, σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα της, και, δίνουν «μορφή» στη μνήμη, αποδίδοντας φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το βράδυ της Τετάρτης 6/5, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς φιλοξένησε τον Βασίλη Σιδηρόπουλο στην παρουσίαση του βιβλίου του «Πορείες θανάτου... και ζωής». Μέσα σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, το κοινό είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει στις σελίδες της ιστορίας του Δυτικού Πόντου μέσα από μαρτυρίες προσφύγων.

Παρασκευή, 08 Μαϊος 2026 11:43

Η μάχη του Σκρα 17 Μαΐου 1918

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.

Η μάχη του Σκρα έγινε στο πλαίσιο των επιχειρήσεων των Συμμαχικών Δυνάμεων στο Μακεδονικό Μέτωπο και ήταν νικηφόρα και καθοριστική για τον ελληνικό Στρατό και είχε μεγάλη απήχηση σε ολόκληρο το έθνος, εξυψώνοντας το φρόνημα και το ηθικό, όχι μόνο του στρατού, αλλά και του ελληνικού λάου στην οδυνηρή εκείνη περίοδο του Μεγάλου Διχασμού.

Στα Στενά του Ορμούζ, ένα τάνκερ μεταφοράς πετρελαϊκών προϊόντων με κινεζικό πλήρωμα δέχθηκε επίθεση, γεγονός που προκάλεσε βαθιά ανησυχία στην Κίνα για την ασφάλεια των πλοίων στην περιοχή.

Δραματική πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην απαγορευμένη ζώνη του Τσερνόμπιλ, έπειτα από την πτώση ενός drone, σύμφωνα με ανακοίνωση των ουκρανικών αρχών. Ευτυχώς, δεν έχουν ανιχνευθεί αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του αντιμεταναστευτικού κόμματος Reform UK, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στη Βρετανία, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του θα είναι εδώ για καιρό.

Δύο ανήλικοι, ηλικίας 16 και 15 ετών, συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, αφού πέταξαν πέτρες σε αστικό λεωφορείο που βρισκόταν εν κινήσει στην οδό Μοναστηρίου, προκαλώντας σπάσιμο υαλοπίνακα του οχήματος.

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ημέρα της Ευρώπης 2026. Η επίσκεψή του περιλαμβάνει σειρά σημαντικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Η μετάφραση της Καινής Διαθήκης στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια για την ένταξη και την κατανόηση όλων των πιστών στην Εκκλησία. Ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, δάσκαλος και μέλος της κοινότητας των κωφών, τόνισε την ανάγκη για μια Εκκλησία που σέβεται και κατανοεί τους κωφούς, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι κωφοί κατά τη διάρκεια των λειτουργιών.