Η Πλατεία Ελευθερίας, το Πάρκο Ελπίδος και το Πάρκο Προσκόπων βρίσκονται στο επίκεντρο του φετινού παραδοσιακού εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: “Κούλουμα” με αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι και νηστίσιμα εδέσματα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Θεσσαλονίκη: «Σηκώθηκαν» οι χαρταετοί στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Με πολύχρωμους χαρταετούς στη μορφή εξωτικών πουλιών, σούπερ ηρώων, πριγκιπισσών και κινουμένων σχεδίων γέμισε ο ουρανός στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στον δήμο Παύλου Μελά.
Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη
Πυλαία: Παραδοσιακό γλέντι και πέταγμα χαρταετού στο Ελαιόρεμα – Πλήθος κόσμου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)
Παραδοσιακούς χορούς, πέταγμα χαρταετού και πικ νικ με σαρακοστιανά εδέσματα απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Πυλαίας αυτήν την ώρα στο Ελαιόρεμα Θεσσαλονίκης.
Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας
Ουκρανία: Ένας διασώστης νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε επίθεση με drone
Ο Ολεξάντρ Σιμτσιτσίνε ανέφερε επίσης πως κτήρια υπέστησαν ζημιές από τα χτυπήματα αυτά.
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν σε επίθεση της Ρωσίας με drones στο Χμελνίτσκι, στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.
Τουρκία: Νέα σεισμική δόνηση 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Ο σεισμός έγινε σε βάθος 10 χιλιομέτρων, ανέφερε το EMSC.
Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε την ανατολική Τουρκία για ακόμη μία φορά τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανακοίνωσε.
Guardian: Θεαματική τουριστική ανάκαμψη της Ελλάδας – «Οι Βρετανοί δεν θυσιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές» λέει ο Κικίλιας
Ο Guardian σημειώνει επίσης ότι το 2022 οι Αμερικανοί ταξιδιώτες επέστρεψαν μαζικά στην Ελλάδα.
Στη θεαματική τουριστική ανάκαμψη της Ελλάδας αναφέρεται ο βρετανικός Guardian, σημειώνοντας ότι το 2022 η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε ρεκόρ, ενώ το 2023 η παρουσία των Βρετανών στη χώρα μας αναμένεται ακόμα πιο ισχυρή.
Αλγερία: Ανοίγει ξανά την πρεσβεία της στο Κίεβο
Η δραστηριότητα της πρεσβείας της στο Κίεβο είχε «ανασταλεί εξαιτίας της επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας»
Το Αλγέρι, παραδοσιακός σύμμαχος της Μόσχας, αποφάσισε να ανοίξει ξανά την πρεσβεία του στο Κίεβο, που παρέμενε κλειστή αφότου άρχισε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από έναν χρόνο, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το αλγερινό υπουργείο Εξωτερικών.
4 υεμενίτες στρατιώτες νεκροί σε μάχες με αντάρτες Χούθι
Οι μάχες τερματίστηκαν μερικές ώρες μετά την αρχική επίθεση των Χούθι με στόχο κυβερνητικές θέσεις
Τουλάχιστον τέσσερις υεμενίτες στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες με αντάρτες Χούθι στη βόρεια Υεμένη, δήλωσε χθες Κυριακή αξιωματικός του στρατού.
Πακιστάν: Πάνω από 20 Πακιστανοί μετανάστες πνίγηκαν στο ναυάγιο στην Καλαβρία
Το ξύλινο σκάφος, που είχε αποπλεύσει από την Τουρκία, εκτιμάται ότι μετάφερε ανθρώπους επίσης από το Ιράν και το Αφγανιστάν.
Ο πρωθυπουργός του ΠακιστάνΣεχμπάζ Σαρίφ δήλωσε σήμερα ότι πάνω από 20 Πακιστανοί εκτιμάται ότι είναι μεταξύ των 59 ανθρώπων που πνίγηκαν όταν σκάφος που μετέφερε μετανάστες στην Ευρώπη συνετρίβη σε βράχια κοντά στις ακτές της νότιας Ιταλίας.
Γ. Φεστερίδης: Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του υπoψηφίου βουλευτή – “Το ΠΑΣΟΚ ξέρει και μπορεί”
Έντονη ήταν η πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα, το τριήμερο που μας πέρασε, για τον υποψήφιο βουλευτή β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργου Φεστερίδη.