Ένα έργο που «ζωντανεύει» το παρελθόν της Μακεδονίας μέσα από την τεχνολογία, χάρισε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς τη διάκριση του Δεύτερου Βραβείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2024, στην κατηγορία «Καλύτερη εφαρμοσμένη Ιδέα» και στη θεματική «Παιδεία – Αθλητισμός – Πολιτισμός», από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Διάκριση για τις ψηφιακές πολιτιστικές διαδρομές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Κατηγορίες σε πρόεδρο τροφίμων για ρύπανση σε προστατευμένη περιοχή κοντά στον Αξιό
Ένας 62χρονος, πρόεδρος εταιρείας τροφίμων, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος, σύμφωνα με δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του.
Ανοιχτό Ιατρείο Πόνου στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 18 Νοεμβρίου χωρίς ραντεβού
Το Ιατρείο Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου θα δέχεται ασθενείς χωρίς ραντεβού στις 18 Νοεμβρίου 2025, από τις 10:00 έως τις 18:00, στο πλαίσιο της Ημέρας Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας.
Παιδευτικά κι όχι τιμωρητικά
Γράφαμε χθες για την απαράδεκτη συμπεριφορά ημών των οδηγών να μην σεβόμαστε τους πεζούς στις διαβάσεις.
O Άθλος Κιλκίς επέστρεψε με 1 Αργυρό και 3 Χάλκινα Μετάλλια από το βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα Kickboxing στη Θήβα
Στις 09/11/2025 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Θηβών Βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα kick boxing υπο την Αιγίδα της ΠΟΚ..Η συμμετοχή των αθλητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία με αριθμό περίπου των 800 αθλητών .
Από το Κιλκίς συμμετείχε ο Αθλητικός Σύλλογος Άθλος με τους παρακάτω πέντε αθλητές/τριες:
Διακοπή ρεύματος την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στο Χέρσο του Κιλκίς
Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις εξής περιοχές:
από ώρα 08:00 έως 14:30
Η προεκλογική σάτιρα του 1885 του Σουρή και οι σημερινές ομοιότητες
Γράφει ο Γιάννης Αλίρης.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΙΣ
«Επειδή ο κόσμος όλος από φόρους εφορτώθη,
επειδή δεν τους σηκώνει και η ράχη των Ελλήνων,
Το Αθλητικό Πανόραμα του Σαββατοκύριακου (15&16/11/2025)
Νέα στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ κατά της ναρκωτικής διακίνησης στο δυτικό ημισφαίριο
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ ανήγγειλε χθες Πέμπτη στρατιωτική «επιχείρηση» που στοχεύει στους «ναρκωτρομοκράτες» στο δυτικό ημισφαίριο, χωρίς να προσδιορίσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Προεδρικές εκλογές στη Χιλή: Οι εντάσεις ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης
Έξι χρόνια μετά την κοινωνική εξέγερση που συγκλόνισε τη Χιλή και οδήγησε τη συμμαχία της αριστεράς στην εξουσία, οι προεκλογικές αφίσες που καλύπτουν το Σαντιάγο, τότε επίκεντρο των διαδηλώσεων, δείχνουν πόσο έχει μετακινηθεί το εκκρεμές, δυο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.