espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 9:20:48 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, θα διοργανωθεί για τέταρτη χρονιά, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025, το θεσμοθετημένο διήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Μαρτυρικά 2025» και γενικό θέμα «Χριστιανισμός, Τεχνολογία και Τεχνητή Νοημοσύνη», εξ αφορμής των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται την περίοδο αυτή εν όψη του εορτασμού των πολιούχων του Κιλκίς Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων.

Αποζημίωση 704 ευρώ τον μήνα για 6 μήνες – Προϋπολογισμός 220 εκατ. ευρώ

 Από την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 10:00, ξεκινούν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για το νέο «Ανοικτό πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής/εργασιακής εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 30 ετών και άνω (30+)», με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021- 2027.

  Ο τυφώνας Καλμάγκι, που έπληξε χθες Πέμπτη το Βιετνάμ, άφησε πίσω πέντε νεκρούς στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με απολογισμό ο οποίος δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Κορυφαίο στέλεχος αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας αισθάνθηκε αδιαθεσία χθες Πέμπτη εν μέσω εκδήλωσης στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου αφιερωμένης στη μείωση των τιμών κάποιων σκευασμάτων, παρουσία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ελλάδα διαθέτει πλέον «καλές πρακτικές» για τις οποίες ενδιαφέρεται η Γερμανία, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος στον 7ο γύρο διυπουργικών διαβουλεύσεων στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Σχεδίου Δράσης, ο οποίος ολοκληρώθηκε χθες στο Βερολίνο.

Εκμεταλλευόμενος πλήρως το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε από το 5ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με το ευρύ 4-0 της Γιουνγκ Μπόις στην κατάμεστη Τούμπα, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της League Phase του UEFA Europa League.

Η 34η βουλγαρική αποστολή στην Ανταρκτική θα εστιάσει κυρίως στην επιστημονική έρευνα, δήλωσε ο επικεφαλής του Βουλγαρικού Ινστιτούτου Ανταρκτικής, ο καθηγητής Χρίστο Πιμπίρεφ, κατά την παρουσίαση χθες Τετάρτη των μελών και των στόχων της αποστολής, επισημαίνοντας ότι 25 επιστημονικά έργα θα υλοποιηθούν από Βούλγαρους και ξένους ερευνητές.

«Οι πρώτοι μου κινηματογραφικοί εραστές ήταν δύο άνδρες, ο Σάκης Μανιάτης και ο Γιώργος Πανουσόπουλος, δύο σινεματζήδες που με την κάμερα πάντα επ’ ώμου και με έναν φακό ζουμ μικρό μπορούσαν να κάνουν θαύματα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τις φαρμακοβιομηχανίες Novo Nordisk και Eli Lilly προκειμένου να μειωθούν οι τιμές, που στις ΗΠΑ είναι πολύ υψηλές, των φαρμάκων τους κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

Την ανάγκη να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαφυλάσσουμε και να προάγουμε την ειρήνη «με όρους δικαιοσύνης και ελευθερίας», επισήμανε ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος Θεοφανώ, επίτιμος πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής του Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» στον οργανισμό Europa Nostra από τον ΠτΔ κ.