espa pkm

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2026, 5:22:56 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στη διάρκεια του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα προβληθούν 199 ταινίες μεγάλου μήκους και 68 μικρού μήκους στις αίθουσες «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας» στην πλ.

Το μποτιλιάρισμα των οχημάτων ξεκινά από το τούνελ.

Μεγάλο μποτιλιάρισμασυναντά κανείς αυτήν την ώρα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης εξαιτίας ατυχήματος που σημειώθηκε 1 χλμ. πριν την έξοδο για Χαλκιδική.

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας αυτήν την ώρα εκφωνεί την πρώτη του ομιλία ως ηγέτης της χώρας

Εδώ και λίγα λεπτά ο Ρίσι Σούνακ είναι και με τη βούλα ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι παρενέβη σήμερα στην Βουλή της Ρώμης, όπου παρουσίασε το κυβερνητικό της πρόγραμμα, ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται σε μια ισχυρή σχέση με τη Βρετανία, με πλήρη σεβασμό των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν ύστερα από την αποχώρησή της από το ευρωπαϊκό μπλοκ, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε εορταστικούς ρυθμούς μπαίνει από σήμερα η Θεσσαλονίκη λόγω των εθνικών επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940 καθώς και της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου.

Τον λογαριασμό για τις ζημιές που προκάλεσαν σε ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης θα κληθούν να πληρώσουν οι δέκα συλληφθέντες.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου το κόστος των ζημιών θα το πληρώσουν οι συλληφθέντες.

Οι ιερείς κατάφεραν να την ισορροπήσουν και να συνεχιστεί η περιφορά της Άγιας Εικόνας

Με ευτράπελο ξεκίνησε η περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, καθώς στον αύλειο χώρο της εκκλησίας, το βάρος της μετατοπίστηκε με αποτέλεσμα να γύρει και να πάει να πέσει από τα χέρια των Ιερέων.

Με βαθύ αίσθημα πατριωτισμού και συγκίνησης ο Δήμος Κιλκίς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ισώματος ‘’Καπετάν Ράμναλης’’ τίμησαν την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα και τη μνήμη του Μακεδονομάχου ήρωα καπετάν Ράμναλη.

Ξεχωριστό τόνο στην θεσμοθετημένη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου, η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, έδωσε  η παρουσία στο μνημείο του καπετάν Ράμναλη μελών του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηρακλείου Λαγκαδά, ντυμένων με την παραδοσιακή μακεδονική στολή.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού είναι σημαντικό να σταθούμε στο ρόλο της πρόληψης και της φροντίδας υγείας, ιδιαίτερα των γυναικών.

Όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει, οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια της πανδημίας επιβαρύνθηκαν δυσανάλογα και πολλαπλά: ανέλαβαν ρόλους φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, βίωσαν σε μεγάλο βαθμό συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης και – ως αποτέλεσμα - συχνά παραμέλησαν  την φροντίδα της προσωπικής τους υγείας.