espa pkm

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2026, 1:37:10 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγες μέρες, με τη συνδρομή του ειδικού οχήματος πλυντηρίου κάδων του Δήμου, ο καθαρισμός και η απολύμανση των πράσινων κάδων απορριμμάτων και των μπλε κάδων της ανακύκλωσης μέσα στην πόλη του Κιλκίς.

Η ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με έδρα τη ΒΙΠΕ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ στο Κιλκίς επιθυμεί να στελεχώσει το Τμήμα Αποθήκης  με Χειριστή Κλάρκ – Βοηθό Αποθηκάριου.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης έστειλε επιστολή  στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτη Μηταράκη, όπου τον ενημέρωνε για  το ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί αυξημένες ροές λαθρομεταναστών, καθώς επίσης και αυξημένη συγκέντρωση στην περιοχή της Ειδομένης-Ευζώνων και άλλων μεθοριακών οικισμών του Δήμου μας».

Συνελήφθη ο δράστης μιας επίθεσης με πυροβόλο όπλο, ο οποίος σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλον έναν χθες Κυριακή στο Ντιτρόιτ, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης αυτής των ΗΠΑ, ενώ στο Τέξας άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αντίστοιχο περιστατικό.

Οι τουρκικές αρχές απέλασαν από τη χώρα τον Έλληνα δημοσιογράφο Ευάγγελο Αρεταίο. Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος με μια ανάρτησή του στο Facebook.

«Μετά από εικοσιτρία χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων έζησα, για οχτώ χρόνια και ταξίδεψα και δούλεψα στην Τουρκία, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να με απελάσουν και να μου απαγορεύσουν να επιστρέψω για λόγους δημόσιας τάξης», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Οι Αρχές της Τουρκίας άφησαν ελεύθερη την τραγουδίστρια Guslen, η η οποία κατηγορήθηκε για υποκίνηση μίσους. H 46χρονη κρατούνταν στις γυναικείες φυλακές του Μπακίρκιοϊ, ενώ για την υπόθεση της υπήρξε και παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Καθόλου ευχαριστημένοι δεν είναι οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης από τις ενισχύσεις της κυβέρνησης με τις επιταγές fuelpass και powerpass

Κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι εμφανίζονται οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης με τις ενισχύσεις που δόθηκαν αναφορικά με το ρεύμα και τα καύσιμα (power και fuel pass) την ώρα μάλιστα πως δηλώνουν έντονα προβληματισμένοι από την άνοδο του πληθωρισμού εκφράζοντας παράλληλα φόβους για γενικότερη ύφεση, αλλά και ενδεχόμενα λουκέτα επιχειρήσεων.

Είτε μένεις μόνος σου είτε συγκατοικείς η αναζήτηση σπιτιού και η μετακόμιση είναι μία διαδικασία που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε με κάθε τρόπο. Βέβαια αυτό δεν είναι εφικτό. Σε κάθε περίπτωση αν κανείς βρίσκεται σε αναζήτηση και κοιτάξει τις τιμές των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη, θα τον διαπεράσει ένα «ηλεκτροσόκ».

Τις επόμενες ημέρες από την τελετή ονοματοδοσίας του γυμναστηρίου «ΕΒΙΝΑΣ ΜΑΛΤΣΗ» στην Γουμένισσα, αναπτύχθηκε μια συζήτηση εντελώς άσχετη με την τελετή, που ειλικρινά δεν κατανοώ και για την οποία λυπάμαι.

Η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ τόνισε ότι η ενδεχόμενη έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ εγείρει ανησυχίες για την δημοσιογραφία.