espa pkm

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2026, 5:41:35 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Η προχθεσινή απόλαυση της ανάγνωσης του κυριακάτικου τύπου μου πρόσφερε την πληροφορία του γεγονότος  που σιωπηλά περίμενα από την αρχή του 2022 να συμβεί.

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Με αίτημα την αύξηση του ημερομισθίου από τις 75 στις 120 έως 135δρχ η πανελλήνια καπνεργατική ομοσπονδία κάλεσε στα τέλη Απριλίου του 1936 τα μέλη της σε απεργία.

Τεράστια συμμετοχή στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ στο ν. Κιλκίς, Πανελλαδική πρωτιά με αύξηση 26,5% των ψηφισάντων την Κυριακή έναντι όσων προσήλθαν στις κάλπες τον Δεκέμβρη του 2021 για την εκλογή προέδρου. Σοβαρές ενστάσεις στο Πολύκαστρο για αλλοίωση της σταυροδοσία. Σαρωτική επικράτηση του ονόματος ΠΑΣΟΚ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και τα Μέλη της ΔΕΕΠ ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ συγχαίρουν για την εκλογή του στην νέα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ που εξελέγη από το 14ο Συνέδριο του κόμματος τον κ. ΑΝΔΡΕΑ ΤΡΕΝΤΖΊΔΗ.

Ευχόμαστε στο αγαπητό στέλεχος της ΝΔ υγεία και κάθε επιτυχία στα καθήκοντα του.

O Πούτιν στις ευχές του για την 8η Μαΐου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας… σήμερα, οι στρατιωτικοί μας, όπως οι πρόγονοί τους, μάχονται στήθος με στήθος για την απελευθέρωση των πάτριων εδαφών τους από τη ναζιστική βρωμιά».

 Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA) ανακοίνωσε ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή επιβεβαιώθηκαν 20.601 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 40 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19

Τι υποστήριξε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Τζουζέπ Μπορέλ

Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κατασχέσουν αποθέματα συναλλάγματος και άλλους πόρους της Ρωσίας στη δικαιοδοσία τους, που έχουν παγώσει, για να καλυφθεί το κόστος της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, υποστήριξε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, ο Τζουζέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times.

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν σήμερα ότι ο κόσμος πρέπει να εντείνει τις οικονομικές πιέσεις στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με κάθε δυνατό τρόπο, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη βιντεοδιάσκεψη της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, στην οποία μετείχε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 10 και 11 Μαΐου

Την Τρίτη πρόκειται να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Φόβους ότι είναι νεκροί και οι 60 άνθρωποι που αγνοούνται μετά τον βομβαρδισμό ενός σχολείου όπου είχαν καταφύγει, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, εξέφρασε ο κυβερνήτης Σέρχι Γκαϊντάι

Το χωριό Μπιλοχορίβκα έγινε στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού, «οι βόμβες έπληξαν το σχολείο και, δυστυχώς, καταστράφηκε ολοσχερώς», ανέφερε ο κυβερνήτης στο Telegram.