espa pkm

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2026, 9:24:35 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Τεχεράνη αξιολογεί την αμερικανική ειρηνευτική πρόταση που περιλαμβάνει 14 σημεία, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, όπως μεταδίδει το CNBC.

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το Ιράν, βασισμένη σε μνημόνιο κατανόησης για τον τερματισμό του πολέμου και τη θέσπιση πλαισίου για μελλοντικές διαπραγματεύσεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, σύμφωνα με αξιωματούχους και πηγές που επικαλείται το Axios.

Η Τεχεράνη διαβεβαίωσε ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ θα επιτευχθεί μόλις σταματήσουν οι απειλές από τις ΗΠΑ και εφαρμοστούν νέες διαδικασίες, όπως ανακοίνωσε το Ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης.

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων «για τα 90 χρόνια από τα γεγονότα του ηρωικού Μάη του 1936».

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 19:30 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η γαστρονομική ταυτότητα του Κιλκίς αποκτά νέα διάσταση με την κυκλοφορία ενός βιβλίου 200 σελίδων, που αποτυπώνει την τοπική κουζίνα και τις αυθεντικές γεύσεις της περιοχής. Το βιβλίο, με τίτλο «Ο γαστρονομικός θησαυρός του Κιλκίς – Αυθεντικά Προϊόντα και Λαχταριστές Συνταγές», φιλοδοξεί να μετατρέψει την παράδοση σε σύγχρονο εργαλείο ανάπτυξης.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε αυτοψία σε εμβληματικά έργα πολιτισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, εστιάζοντας στα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου.

Την Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, ολοκληρώθηκε η «Εικαστική Εβδομάδα» την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς με θέμα «Άσκηση-Υγεία-Διατροφή».

Με φυτεύσεις καλλωπιστικών δέντρων και ανθοφόρων θάμνων, ο Δήμος Κιλκίς δημιουργεί μια μικρή όαση δροσιάς στον περιβάλλοντα χώρο των σύγχρονων εγκαταστάσεων του νέου Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς.

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Παιονίας ενημερώνει τους δημότες ότι, ο Δήμος Παιονίας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», το οποίο, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο (Απρίλιος 2026 - ΚΥΑ 7836/ΦΕΚ Β’ 2307/23.04.2026), εφαρμόζεται πλέον καθολικά σε όλη την επικράτεια, καλύπτοντας ουσιαστικές ανάγκες των οικογενειών του Δήμου μας.

Ένας άνθρωπος ζωντανός και πάντα χαμογελαστός, ο Οδυσσέας Πιπερίδης από τη Νέα Σάντα Κιλκίς, αποχαιρέτισε τον μάταιο τούτο κόσμο.

Με αφορμή τους εορτασμούς για την Ημέρα της Ευρώπης, η Πρεσβεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες διοργανώνει την Πέμπτη 7 Μαΐου 2026 μια εμβληματική εκδήλωση αφιερωμένη στην «Ευρωπαίων Πόλιν».