Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 2:04:45 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 18:16

Νοσταλγός, αλλά όχι ναυαγός

Του Χρήστου Σπίγκου.

            Το πολιτικό μας σύστημα είναι η πρώτη φορά, μετά τη μεταπολίτευση, που δείχνει μια εικόνα αποξένωσης από την κοινωνική αγωνία. Υπάρχει ένα ισχυρό κυβερνών Κόμμα και μια αντιπολίτευση κατακερματισμένη σε κόμματα με αδύναμη κοινοβουλευτική δύναμη. Μια βιαστική απάντηση θα ήταν ότι ευθύνεται το εκλογικό σύστημα ή η ορθότητα των θέσεων της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης.

Η ELVIAL συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά στο The Architect Show 2023, έναν από τους κορυφαίους αρχιτεκτονικούς θεσμούς της χώρας, που πρόκειται φέτος να πραγματοποιηθεί στις 8 & 9 Δεκεμβρίου, στο Athens Metropolitan Expo.

Υπογράφηκε μεταξύ του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Κιλκίς Βασίλη Καραμπίδη και του κ. Διονυσίου Γεωργόπουλου, ως νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας Μεσόγειος Α.Ε. σύμβαση για την κατασκευή του έργου ‘’Επεξεργασία λυματολάσπης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς’’ ύψους 7.797.571,26 ευρώ.

Έρχονται Χριστούγεννα και ο Δήμος Κιλκίς προετοιμάζεται να υποδεχθεί την πιο όμορφη εποχή του χρόνου και να μοιραστεί με τους πολίτες του το βαθύ μήνυμα της μεγάλης ευφρόσυνης γιορτής.

Συνελήφθη την Τρίτη (5 Δεκεμβρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 46χρονη ημεδαπή γυναίκα, καθώς διαπιστώθηκε να έχει αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, από κατάστημα στο οποίο εργαζόταν.

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς του Δήμου Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τη στήριξη της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου της Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου

  

Σημαντικές ημερομηνίες:

Υποβολή περιλήψεων έως 1η Φεβρουαρίου

Υποβολή εργασιών και παρουσιάσεων (power point) έως 1η Μαρτίου

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, με απόφαση του Διευθυντή Αρβανιτίδη Λεωνίδα και του Συλλόγου Διδασκόντων πραγματοποιήθηκε, στις 4 Δεκεμβρίου 2023, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς σε μαθητές και μαθήτριες της Ε και ΣΤ τάξεων δράσεις με αθλήματα ειδικά για ανθρώπους με αναπηρία, όπως το BOCCIA (ΜΠΟΤΣΙΑ) που μπήκε για πρώτη φορά το 1984 στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακων αγώνων. Παίζεται ατομικά και ομαδικά και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν με τους μαθητές του ΚΚΣ Κιλκίς, και το απόλαυσαν πραγματικά.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 διεξήχθησαν στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Δικαστικός αντιπρόσωπος ορίστηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς ο Ιωάννης Χατζηαποστόλου.

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 11:44

Χάσαμε την ευκαιρία

Μεγάλη ατυχία…Χάσαμε την ευκαιρία να απολαμβάνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς (και της Γουμένισσας) μισθό πάνω από 3.000 ευρώ το μήνα καθαρά.  Αν το Νοσοκομείο μας διέθετε πάνω από 400 κρεβάτια.

Σύμφωνα με το νέο μισθοόγιο οι διοικητές Νοσοκομείων κάτω των 400 κλινών θα λαμβάνουν λιγότερα από 3000 ευρώ εκτός αν πετυχαίνουν τους στόχους τους οπότε με το μπόνους μπορεί να εισπράττουν  το τριχίλιαρο.

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 11:39

Τόσο μικρό ήταν το θέμα;

Προ πέντε εβδομάδων αποκαλύψαμε σε ρεπορτάζ των εφημερίδων μας τη νέα επιβάρυνση των κτηνοτρόφων μας καθώς αν ψηφήσει ένα ζώο τους, μαζί με την ζημιά από την απώλεια κτηνοτροφικού κεφαλαίου πρέπει να επωμιστούν και το κόστος καύσης του ζώου. Λογαριάστε δηλαδή κάπου 300 ευρώ  ανά αγελάδα.

Τεράστιο θέμα που δημιουργήθηκε όταν τελείωσε η σχετική πίστωση στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με την οποία καλύπτονταν  μέχρι προ τινός το κόστος καύσης.

Το θέμα το οποίο κυριολεκτικά «καίει» εκατοντάδες κτηνοτρόφους πέρασε σχεδόν απαρατήρητο και από όσο γνωρίζουμε μόνο ο Κυριάκος Βελόπουλος έδωσε συνέχεια υποβάλλοντας ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό.

Τους βουλευτές του Κιλκίς δεν τους ενδιέφερε το θέμα;