Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 10:28:20 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν διαδοχικά δύο οχήματα που μετέφεραν αλλοδαπούς και οδηγούνταν από διακινητές που προσπάθησαν να διαφύγουν.

 Από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα.

Μικρές διακοπές στην ηλεκτροδότηση θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 31 Μαϊου σε οδούς της πόλης του Κιλκίς λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ στο δίκτυο μέσης τάσης.

Ειδικότερα έχουν προγραμματιστεί:

Διευκρινίσεις για την άδεια ειδικού σκοπού, μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, με την εγκύκλιο, επισημαίνονται τα εξής:

1. Παράταση χορήγησης της άδειας ειδικού σκοπού - Επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Καθώς η κυβέρνηση προχωρά με το σχέδιο κατασκευής του νέου φράχτη στον Έβρο για θωράκιση της συνοριογραμμής της χώρας με την Τουρκία, αποφασισμένοι είναι και οι κάτοικοι να θωρακίσουν κι άλλο τα σύνορα.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον υπερασπίστηκε ξανά τον κορυφαίο σύμβουλό του Ντόμινικ Κάμινγκς που κατηγορείται ότι παραβίασε τους περιορισμούς στις μετακινήσεις λόγω κορωνοϊού, λέγοντας ότι οι συνεχείς αναφορές στην υπόθεση αποσπούν την προσοχή από την προτεραιότητα που είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την έναρξη λειτουργίας από την Πέμπτη ενός προγράμματος μαζικών διαγνωστικών εξετάσεων και ιχνηλάτησης επαφών των επιβεβαιωμένων φορέων του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

O Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου κ. Γεώργιος Περπερίδης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην κ. Σταυροπούλου, της εταιρείας Doppler S.A., για την χορηγία πολύτιμου υλικού στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Της Ιωάννας Μάνδρου

Την αύξηση κατά 480 των οργανικών θέσεων συνοριοφυλάκων ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο επεξεργάστηκε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του Διατάγματος η πρόσληψη των 480 συνοριακών φυλάκων κρίνεται επιβεβλημένη,  "αφενός μεν διότι θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού φαινομένου, αφετέρου δε θα αποτελέσει το πρόκριμα για την επιστροφή ικανού αριθμού από το ένστολο προσωπικό των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας και αστυνομικών υπηρεσιών όλης της επικράτειας, που απασχολείται με απόσπαση, με άμεση απόρροια την παύση  δαπανών οδοιπορικών, εκτός έδρας, διαμονής και διατροφής του εν λόγω προσωπικού και τη διάθεσή τους προς εκτέλεση της αποστολής του Σώματος στις περιοχές αρμοδιότητας των υπηρεσιών όπου ανήκουν οργανικά".

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη απείλησε να «ρυθμίσει» ή να κλείσει τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μια μέρα μετά την πρώτη προειδοποίηση του Twitter σε κάποια από τα tweets του, ζητώντας από τους αναγνώστες να φλιτράρουν τους ισχυρισμούς του προέδρου.

Ο Ρώσος γερουσιαστής Ντζαμπαρόφ αρνείται την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη. 

Σύμφωνα με το Al Arabiya, η Ρωσία δεν έστειλε στρατεύματα στη Λιβύη και το ρωσικό ανώτερο κοινοβούλιο δεν έλαβε αίτημα για έγκριση μιας τέτοιας αποστολής, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ, στο πρακτορείο Interfax.