espa pkm

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2026, 8:45:53 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το Σάββατο 22 Μαίου 2021 συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή του 26ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» για την ανάδειξη των νικητών του διαγωνισμού.

Οι συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο φθάνοντας στις 135,  προερχόμενες όχι μόνο από όλη την Ελλάδα και Κύπρο αλλά από τη Γαλλία, Γερμανία και Αμερική.

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.

Ορισμένοι σήμερα, ανερυθρίαστα,  τη συγκαταλέγουν στη μυθοπλασία των Ελλήνων.

Ο Πόντος στην ελληνική μυθολογία, προσωποποιεί το υγρό στοιχείο, και εμφανίζεται ως γιος της Μάνας Γης και πατέρας του Νηρέα.

Σύγκρουση δυο Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων προκάλεσε αναστάτωση και έκδηλη ανησυχία όσων παρέστησαν αυτόπτες μάρτυρες το πρωί της Πέμπτης στην είσοδο της πόλης από τη Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Λέσχης Κυνηγών.

Του Νίκου Κουζίνη.

ΜΑΧΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΥΠΑΤΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ.
Άνοιξη του 1822. Μετά την πτώση του Αλή Πασά, οι τουρκικές δυνάμεις είναι ελεύθερες να ασχοληθούν με τους επαναστατημένους Έλληνες. Την θέση του Χουρσίτ Πασά έχει πάρει ο Ομέρ Βρυώνης.

Ένα βήμα πιο κοντά στην απελευθέρωση των μετακινήσεων βρίσκεται η ΕΕ μετά τη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με το Ευρωκοινοβούλιο για το «πράσινο πιστοποιητικό» για τον κορωνοϊό- Μια δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα παράσχει πιστοποιητικό που θα πιστοποιεί ότι στον πολίτη έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση.

Οι συναντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου στο Κάιρο.

«Αποτελεί τιμή να γίνομαι δεκτός από τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αλ Σίσι», ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Νίκος Χριστοδουλίδης.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση, λόγω εργασιών, είναι προγραμματισμένες για αύριο Κυριακή 23 Μαΐου, σε τέσσερις δήμους της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά:

Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα θα μείνουν από τις 8:00 το πρωί μέχρι και τη 1:00 το μεσημέρι στον Δ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Δήμος Ωραιοκάστρου ενημέρωσε για τα προνόμια που θα απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Δρυμού, που υπάγεται στο συγκεκριμένο Δήμο, για παροχή δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών στον τόπο τους και χωρίς ταλαιπωρία.

Στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στα Νέα Μουδανιά, 8.000 ευρώ πρόστιμα σε λέσχη φίλων του Άρη για παραβίαση αναστολής λειτουργίας.

Η λέσχη του αθλητικού σωματείου εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές να είναι ανοιχτή κατά παραβίαση αναστολής λειτουργίας λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 37 ασθενείς ενώ 568 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι - Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 267

Επιπλέον 1.505 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ,. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 37 ασθενείς, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στους 11.734, ενώ 586 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Επιπλέον, το τελευταίο 24ωρο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας ήταν 267.