espa pkm

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2026, 8:49:43 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σχέδιο 50 δισ. δολαρίων για τη λήξη της πανδημίας, με τον εμβολιασμό τουλάχιστον του 40% του πληθυσμού όλων των χωρών έως το τέλος του 2021 – Τουλάχιστον του 60% στο πρώτο εξάμηνο του 2022, πρότεινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Να μην κάνουν τη δεύτερη δόση από το εμβόλιο της AstraZeneca όσοι μετά την πρώτη δόση παρουσίασαν αιματολογικές θρομβώσεις με χαμηλά αιμοπετάλια, συμβουλεύει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Η νέα οδηγία του EMA για το εμβόλιο της AstraZeneca έρχεται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τα σπάνια αλλά σοβαρά περιστατικά θρομβώσεων που πιθανώς να συνδέονται με αυτό αλλά και για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι ημιτελικοί των play-off της Αργεντινής αναβλήθηκαν για τουλάχιστον 10 ημέρες, μετά τη νέα αύξηση κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα.

Η ομοσπονδία της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι ο προγραμματισμένος αγώνας του Σαββάτου μεταξύ Ιντεπεντιέντε και Κολόν, καθώς και ο αγώνας της Κυριακής μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Ρασίνγκ δεν θα διεξαχθούν.

Μετά τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, την αντίθεσή του στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου εκφράζει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), αναφέροντας ότι η λειτουργία τους θα οδηγήσει σε συνθήκες ολιγοπωλίου στην αγορά, αλλά και στη “χαριστική βολή”.

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο 24χρονοι άνδρες, για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά διαδικτυακή συνάντηση με αντικείμενο τον σύγχρονο πολιτισμό «για τη Θεσσαλονίκη όπως τη θέλουμε» – Η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργου Στεργίου, σε συνεργασία με τη διοικούσα επιτροπή του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Στην αποκάλυψη ότι οι 6.500 από τους 8.000 μετανάστες που είχαν εισέλθει πρόσφατα από τη Βόρεια Αφρική στην ισπανική Θέουτα, έχουν σταλεί πίσω στο Μαρόκο, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας της Ιβηρικής, Φερνάντο Γκράντε – Μαρλάσκα.

Tρεις θα είναι οι τύποι του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού, ανέφερε σήμερα ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντιντιέ Ρέιντερς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ουσιαστικά, όπως δήλωσε ο κ. Ρέιντερς, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό για αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό στο οποίο αναγράφεται ότι έχει αναρρώσει από τον κορονοϊό.

Η Καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ χαιρέτισε σήμερα μέσω του εκπροσώπου της ως «καλή είδηση» την απόφαση για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, ενώ η κυβέρνηση τάχθηκε και πάλι υπέρ της λύσης των δύο κρατών.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, από Δευτέρα 24 Μαΐου, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν μετά από τα παράπονα των πολιτών και την αυτοψία που διενήργησαν τα αρμόδια όργανα του κεντρικού δήμου

Ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» παραδέχτηκε πως τις δύο πρώτες εβδομάδες επανέναρξης της εστίασης με τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού υπήρξαν «αρκετές υπερβολές» και προανήγγειλε, πέρα από τα πρόστιμα για όσους παραβατούν, ακόμη καιαφαίρεση της άδειας ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.