espa pkm

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2026, 11:44:02 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο γειτονικός δήμος Dojran ξεκίνησε ένα πρόγραμμα συστηματικού καθαρισμού της λίμνης Δοϊράνης με ένα πρωτοποριακό αμφίβιο όχημα.

Σύμφωνα με το Διαχειριστικό Σχέδιο και το Ετήσιο Πρόγραμμα Προστασίας Φύσης στη λίμνη ο δήμος Dojran έχει αποκτήσει το ειδικό αμφίβιο μηχάνημα για τη συλλογή πλαστικών και πράσινων απορριμμάτων και την κοπή των καλαμιών στη λίμνη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ακούστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι η βία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα τερματιστεί σύντομα.

«Η προσδοκία και η ελπίδα μου είναι ότι αυτό θα τερματιστεί συντομότερα παρά αργότερα, αλλά το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα», δήλωσε σήμερα ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

Συνεχίζει η πανδημία του κορονοϊού να πλήττει το Μεξικό, με τις τοπικές αρχές να ανακοινώνουν 3.090 νέα κρούσματα το τελευταιο 24ωρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στην αμερικανική χώρα ανέρχεται σε 2.371.483.

Ολοένα και κρισιμότερη γίνεται η κατάσταση – Εγκρίθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς του Ισραήλ η εντατικοποίηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με ισραηλινό τηλεοπτικό σταθμό, ο στρατός θα βάλει στο στόχαστρο «σύμβολα της εξουσίας της Χαμάς» στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα.

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε οδούς των Πεύκων Θεσσαλονίκης θα έχουμε σήμερα, όπως ενημέρωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν χωρίς ρεύμα από τις 08:00 ως τις 14:30 διαμερίσματα στις οδούς πάνω από το Δημαρχείο (Μεγάλου Αλεξάνδρου, Φιλίππου, Ειρήνης κτλ.

Η πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων στα ορεινά και οι αρκετά υψηλές θερμοκρασίες θα χαρακτηρίσουν τις σημερινές καιρικές συνθήκες στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς, της μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (13-5-2021)

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε σήμερα την κατεπείγουσα σύγκληση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή.

«Το πιο επιτακτικό έργο είναι να συγκληθεί το Κουαρτέτο διεθνών διαμεσολαβητών – Ρωσία, ΗΠΑ, ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Λαβρόφ από τη Μόσχα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Η Νορβηγία θα εγκαταλείψει οριστικά, στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμού κατά της Covid, το εμβόλιο της AstraZeneca και θα διατηρήσει αυτό της Johnson & Johnson.

Η πρωθυπουργός ‘Ερνα Σόλμπεργκ ως αιτιολογία για τα μέτρα αυτά, επικαλέστηκε τους σπάνιους αλλά σοβαρούς κινδύνους επιπλοκών μετά τη χορήγηση αυτών των εμβολίων, τα οποία χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία αδενοϊού.

Πάνω από 1.000 ρουκέτες προς την ισραηλινή επικράτεια, συνεχείς αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και πάνω από 70 νεκροί από τη Δευτέρα είναι ο απολογισμός.

Το τελευταίο γνωστό θύμα αυτής της στρατιωτικής κλιμάκωσης είναι ένα εξάχρονο παιδί στην ισραηλινή πόλη Σντερότ, θύμα ενός νέου μπαράζ από την Χαμάς εκτόξευσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας που προκάλεσε ζημιές στην πόλη Ασκελόν.