espa pkm

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2026, 3:01:08 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Οι βουλευτές του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) θα λαμβάνουν λιγότερα χρήματα από τον φετινό Ιούλιο, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Όπως προκύπτει από σχετική επιστολή του προέδρου του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η φορολογητέα βουλευτική αποζημίωση μειώνεται φέτος κατά 70,58 ευρώ και ανέρχεται πλέον σε 10.012,89 ευρώ.

Η Ινδία κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 3.293 θανάτους ασθενών με την COVID-19, νέο τραγικό ρεκόρ με το οποίο ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού ξεπέρασε το όριο των 200.000 νεκρών – έχει πλέον φθάσει τους 201.187 -, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Σκηνικό παρόμοιο με το χθεσινό θα ισχύσει για τις σημερινές καιρικές συνθήκες στη Βόρεια Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα για την εποχή.

Ειδικότερα, θα παρατηρηθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κατά τις απογευματινές ώρες, οπότε θα υπάρξει σοβαρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Μακεδονίας.

«Έχουμε μια συμφωνία που δεν είναι ιδανική. Ωστόσο, είναι καλύτερη από μια κατάσταση χωρίς συμφωνία που θα οδηγούσε στο χείλος του γκρεμού», τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης βάζει ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, καθώς καταγράφεται μεγάλη πτώση στα κρούσματα του κορονοϊού.

«Χωρίς μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι απαραίτητο να διατηρηθούν ή να υιοθετηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί τυχόν πισωγύρισμα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Στην διαβεβαίωση ότι «ο ΕΛΓΑ θα δικαιώσει τις προσδοκίες των καλλιεργητών που έχουν υποστεί ζημιές» και ότι «θα λάβει μέχρι και το τελευταίο ευρώ ο κάθε δικαιούχος για την αποζημίωση που δικαιούται» προχώρησε από την Κοζάνη, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Θα παραμείνουν σε ισχύ τα πολυδάπανα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και οικογενειών στην Πορτογαλία, για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, παρά την τεράστια «τρύπα» στον προϋπολογισμό, την οποία προκάλεσαν τους πρώτους μήνες του 2021, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Το πτώμα ενός άντρα εντοπίστηκε νωρίτερα στη Χανιώτη Χαλκιδικής. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί, αλλά και ιατροδικαστής, που αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του άντρα.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των γιορτών,  έτσι και φέτος μοιράζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας,  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 100 οικογένειες δικαιούχων.

Οι διανομές αυτές επαναλαμβάνονται Χριστούγεννα, Πάσχα, και Δεκαπενταύγουστο, στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας που ασκεί ο Δήμος Παιονίας για τους δημότες του.

Μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής στην Ρωσία το 2020 κατά δύο έτη, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, το οποίο επικαλείται στοιχεία του ρωσικού Υπουργείου Υγείας.

Το 2019 το προσδόκιμο ζωής ήταν 73,34 έτη, ενώ το 2020 ο δείκτης αυτός έπεσε στα 71,5 έτη.