espa pkm

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2026, 10:44:43 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

 
 

Την επιδημιολογική έκθεση του τελευταίου 24ωρου στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, γνωστοποιώντας τις νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις, τον αριθμό των θανάτων και τον αριθμό των διασωληνωμένων, ο οποίος αποτυπώνει και την πίεση που δέχονται οι νοσοκομειακές μονάδες σε όλη την επικράτεια.

Τα όσα δεσμεύτηκε το Ιράν κατά της αύξησης των πυρηνικών οπλοστασίων επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί, τη στιγμή που επέβλεπε την ενεργοποίηση φυγοκεντρωτών στο υπόγειο πυρηνικό εργοστάσιο Νατάνζ στην Τεχεράνη.

Οι ένοπλες δυνάμεις στη Βρετανία απέτισαν σήμερα φόρο τιμής, για το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, με βολές όπλων στη στεριά και τη θάλασσα.

Οι ένοπλες δυνάμεις με τη συμμετοχή μερικών πλοίων και μονάδων του πυροβολικού στο Λονδίνο, στο Εδιμβούργο, στο Κάρντιφ, στο Μπέλφαστ και στο Γιβραλτάρ προχώρησαν σε βολές όπλων το μεσημέρι.

Με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Τα Νέα”, ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου τονίζει οτι «Η τελευταία επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ στην Άγκυρα παρήγαγε περισσότερα αποτελέσματα από εκείνα που αναμένονταν».

Αρνητικό ρεκόρ με 145.384 νέα κρούσματα κατέγραψαν οι υγειονομικές αρχές της Ινδίας, ενώ επίσης καταγράφηκε και ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από COVID -19.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 794 και ανέρχονται πλέον συνολικά σε 168.436 στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.

Καλά είναι τα νέα από το μέτωπο των λυμάτων στην Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις το ιικό φορτίο είναι μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα οι τιμές μετρήσεων στα λύματα της Θεσσαλονίκης:

Η εθνική επιτροπή της Κίνας ανακοίνωσε εχθές 14 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα, δείχνοντας μείωση στα κρούσματα αφού εχθές είχε ανακοινωθεί ο αριθμός των 21 κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την επιτροπή, όλα τα νέα κρούσματα ήταν “εισαγόμενα”, κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε κρούσματα του κορονοϊού που εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Την ανακοίνωση 93.317 νέων κρουσμάτων από κορονοϊό και τον 3.693 θανάτων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, στην καθημερινή εικόνα που δίνει για την πανδημία.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο κράτος της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως εδώ σε 348.718 νεκρούς επί συνόλου τουλάχιστον 13.373.174 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα, που πολλοί επιστήμονες θεωρούν υποτιμημένα.

Τον αριθμό των 24.097 νέων μολύνσεων ανακοίνωσε η Γερμανία το προηγούμενο 24ωρο, με τα συνολικά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας να ανέρχονται σε 2.980.413

Ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 ανήλθε σε 246 το 24ωρο που πέρασε, ανεβάζοντας σε 78.249 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, σύμφωνα με τα στοιχεία του RKI.

Σε επαναφορά των ελευθεριών για όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί προχωράει η Γερμανική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Γενς Σπαν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Γενς Σπαν, κατά την διάρκεια του Απριλίου αναμένεται να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για τους ανθρώπους που έχουν πλήρως εμβολιαστεί ενάντια στην COVID-19, μπαίνοντας σιγά – σιγά σε μια πορεία κανονικότητας.