espa pkm

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2026, 7:49:01 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Οι αρχές της Λιθουανίας ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 503 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στο κράτος της Βαλτικής να φθάνει τους 200.351.

Μια 86χρονη έγινε το εκατομμυριοστό πρόσωπο που εμβολιάστηκε για τον νέο κορονοϊό στη Ρουμανία, ανακοίνωσαν χθες οι υγειονομικές αρχές.

Την ένεση έκανε προσωπικά στην ηλικιωμένη ο συντονιστής της εθνικής εκστρατείας ανοσοποίησης, ο Βαλέριου Γεοργίτα, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.

Σε τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο της Γερμανίας ‘Αγκελα Μέρκελ πρόκειται να συμμετάσχει σήμερα στις 18:30 το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται ένα 24ωρο πριν από την άφιξη του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, στην Κύπρο.

Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 στις 18:00 το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε σήμερα για δεύτερη συνεχή μέρα νέο τραγικό ρεκόρ 1.910 θανάτων εξαιτίας της Covid-19 μέσα σε 24 ώρες, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα τα κρούσματα από τον SARS-CoV-2 έφτασαν τα 71.704, εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά, σε μια επίθεση με μαχαίρι σήμερα στη νότια Σουηδία σε μια ύποπτη «τρομοκρατική» επίθεση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο φερόμενος δράστης, ένας άντρας στα είκοσι του, τραυματίστηκε στο πόδι από πυρά της αστυνομίας και συνελήφθη το βράδυ στη Βετλάντα, μια μικρή πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν αναγνώρισε σήμερα ότι υπάρχουν «ελλείψεις μερικές φορές σοβαρές» στην πολιτική των εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως εκτιμά πως η «αλληλεγγύη» των 27 καρποφορεί, μεταξύ άλλων προς την Αφρική.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε σήμερα ότι η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, όπως αποφάσισαν οι κυβερνήτες του Τέξας και του Μισισίπι, ισοδυναμούν με «παλαιολιθική λογική» εν μέσω της αύξησης των νεκρών από την πανδημία.

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:24 στην περιοχή Μεσοχωρίου της Ελασσόνας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής- σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, που βρίσκεται στην περιοχή, πρόκειται για μια νέα μετασεισμική δόνηση, γεγονός που δείχνει πως το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και εκτονώνεται.

Τήν Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021 συμπληρώθηκαν σαράντα μέρες ἀπό τήν ἐκδημία τοῦ μακαριστοῦ Γέροντά μας Πανοσιολογιωτάτου Ἀρχιμανδρίτου π.Χρυσοστόμου, Κτήτορος καί Καθηγουμένου τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου Ὁσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Παιονίας, μετοχίου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Σίμωνος Πέτρας ὡς ἐπίσης καί Κτήτορος καί πνευματικοῦ Πατρός τοῦ Ἱεροῦ γυναικείου Ἡσυχαστηρίου «Παναγία Ἄξιόν Ἐστιν» Μεσαίου Θεσσαλονίκης.