espa pkm

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2026, 7:15:07 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Άμεσα κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 9.30 το βράδυ στην δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ήταν σε εξωτερικό χώρο σκηνής και κατασβέστηκε άμεσα από τους άντρες της υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο, πριν επεκταθεί.

Πατάει σε άλλα δεδομένα και φαίνεται ότι η χρονική περίοδος που διανύουμε δεν ευνοεί την εφαρμογή συγκεκριμένης πολιτικής προσέγγισης θεμάτων της καθημερινής μας ζωής.

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

1687 και 1697 Στερεά Ελλάδα/ Σπαθογιάννης - Βαλαωρίτης- Κούρμας - Σπανός.

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 21:35

Κουράγιο, ακριβέ μας φίλε

Είναι από τις στιγμές εκείνες που η καρδιά παραλύει ακόμα και την σκέψη. Παγώσαμε την Κυριακή σαν μάθαμε τη θλιβερή είδηση. Ο Ξενοφώντας Στεργιάδης έχασε την κορούλα του.

Η αίτηση που είχε υποβάλει η Ρωσία για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στην ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται πως είχε σταλεί σε λάθος υπηρεσία, σύμφωνα με ρωσικό έγγραφο και την διευκρίνιση που έκανε η ρυθμιστική αρχή ως προς την διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 20:00

Ιταλία-Covid-19: 15.479 νέα κρούσματα, 353 θάνατοι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 15.479 κρούσματα κορονοϊού και 353 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 297.128 διαγνωστικά τεστ, το 5,2% των οποίων προέκυψε θετικό. Χθες, τα κρούσματα ήταν 13.762, με 347 θανάτους.

Το άνοιγμα της εστίασης στην χώρα του, ήδη από τον Μάρτιο, δεν αποκλείει, αλλά ταυτόχρονα και δεν μπορεί να υποσχεθεί, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως ανακοίνωσε έπειτα από την σημερινή συνάντηση του ίδιου και της υπουργού Τουρισμού Ελίζαμπετ Κέστινγκερ με εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης και του τουρισμού.

Με τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, Vladimir Maistrenko, συναντήθηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, στο Διοικητήριο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόστιμα ύψους 450.000 ευρώ, έξι συλλήψεις και δεκαπενθήμερο λουκέτο σε δύο επιχειρήσεις είναι το αποτέλεσμα των χθεσινών ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών για την τήρηση των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, covid-19.

Διενεργήθηκαν συνολικά 69.888 έλεγχοι, εκ των οποίων οι 60.139 από την ΕΛ.

Την περίοδο της καραντίνας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, «φέραμε» σε απόσταση λίγων εκατοστών τον δάσκαλο, τον καθηγητή, τον συνάδελφο, τον πελάτη, τους φίλους μας, τη διασκέδαση. Για να μη φέρουμε κοντά και τον …οφθαλμίατρο, ο πρόεδρος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Μικρόπουλος, δίνει χρήσιμες συμβουλές, προκειμένου να προστατεύσουμε τα μάτια μας.