«Γκάζι» για τη δημιουργία της πρώτης γυναικείας ενεργειακής κοινότητας στη χώρα μας, πατούν Ελληνίδες από τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου, που ήδη δραστηριοποιούνται στο επιχειρείν, διατηρώντας από μικρές επιχειρήσεις «της γειτονιάς» μέχρι και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Την Άνοιξη η πρώτη ενεργειακή κοινότητα γυναικών στην Ελλάδα
Alumil: Διεθνές ενδιαφέρον στον διαγωνισμό για το Νέο Επιχειρηματικό Κέντρο
Στο δυτικό παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης υψώνεται ένας βιοκλιματικός αστικός «φάρος», που λειτουργεί σαν ένας πρόσθετος πύργος-σύμβολο για την πόλη, εκτός από τον Λευκό, συνδέοντάς την με τον παγκόσμιο στόχο της περιβαλλοντικής προστασίας.
Η ΔΕΕΠ Ν.Δ. απαντά στο Σύριζα Κιλκίς για τα θέματα Παιδείας
Επειδή πολύς λόγος γίνεται – και ο νοών νοείτω ποιοι αντιτίθενται για ίδιον πολιτικό όφελος στην μεγάλη αυτή επιχειρούμενη τομή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας – από τον τομέα Παιδείας της ΔΕΕΠ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σύριζα Κιλκίς: Τώρα που ο κ. Μητσοτάκης πήρε τα κλειδιά της εστίασης, 500.000 εργαζόμενοι και επιχειρηματίες οδηγούνται στην καταστροφή
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί στην καταστροφή και την εξαθλίωση σχεδόν 500.000 εργαζόμενους και επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης. Σήμερα παραδίδουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους, όπως τους ζήτησε αλαζονικά ο Υπουργός Ανάπτυξης.
Η Γερμανία σχεδιάζει να επεκτείνει το lockdown μέχρι τις 14 Μαρτίου
Η Γερμανία σχεδιάζει να επεκτείνει το lockdown μέχρι τις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με σχέδιο συμφωνίας των συνομιλιών ανάμεσα στην καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατών.
Ορισμένοι από τους πρωθυπουργούς επιδιώκουν να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για την χαλάρωση του lockdown και η Αγγελα Μέρκελ έχει δηλώσει ότι οι παιδικοί σταθμοί , τα δημοτικά σχολεία, τα κομμωτήρια και τα εμπορικά καταστήματα θα έχουν προτεραιότητα όταν θα αποφασισθεί χαλάρωση του lockdown.
Μ.Βέμπερ: Το να κρατήσουμε την Ευρώπη μαζί ήταν σωστό
Το γεγονός ότι η ΕΕ έκανε λάθη στο ζήτημα των εμβολίων σημείωσε ο Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ωστόσο, ο κ. Βέμπερ τόνισε ότι πολλές από τις αποφάσεις που έλαβε η ΕΕ ήταν σωστές.
“Ανησυχητική η κατάσταση στο Παρίσι”, εκτιμούν οι λοιμωξιολόγοι
Η παραλλαγή του κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και είναι περισσότερο μεταδοτική εκπροσωπεί σήμερα το 39% των νέων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, δήλωσε σήμερα ο Ζιλ Πιαλού, ένας ειδικός λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο Τενόν της γαλλικής πρωτεύουσας.
Φωτοβολταϊκά, βιολογικοί καθαρισμοί και αποκαταστάσεις κτιρίων στο Άγιον Όρος
Μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις προωθούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη στο Άγιον Όρος για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της μοναστικής πολιτείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την αποκατάσταση πτερύγων και κελιών στα μοναστήρια που υφίστανται τη φυσική φθορά του χρόνου.
Νέο «πρόσωπο» απέκτησε το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
Ένα διαφορετικό αεροδρόμιο, διπλάσιο σε έκταση, με δυο τερματικούς σταθμούς συνδεδεμένους με αερογέφυρα, σύγχρονο ντιζάιν σε χρώμα γκρι, ολοκαίνουργιους χώρους check-in, διπλάσιες πύλες αναχώρησης, νέα καταστήματα εστίασης και πολλές επιπλέον παροχές θα αντικρίζει πλέον ο ταξιδιώτης με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Γερανογέφυρες ικανές να εξυπηρετούν απευθείας πλοία κύριων γραμμών New Panamax προμηθεύτηκε ο ΟΛΘ
Δύο ειδικά σχεδιασμένες γερανογέφυρες, συνολικής αξίας 15,6 εκατ. ευρώ, που δίνουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα να εξυπηρετεί απευθείας πλοία κύριων γραμμών, χωρητικότητας άνω των 10.000 TEUs (New Panamax), προμηθεύεται ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ).