Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στο κεντρικό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με covid-19, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ανακοίνωσε η υπηρεσία της Ρουμανίας για τις έκτακτες καταστάσεις (ISU), λιγότερους από τρεις μήνες αφού σε άλλη πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Πιάτρα-Νεάμτς είχαν σκοτωθεί 10 ασθενείς.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Τέσσερις ασθενείς με Covid-19 νεκροί από πυρκαγιά στο κεντρικό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου
Η Βρετανία απαγόρευσε τις πτήσεις από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, λόγω κορονοϊού
Η Βρετανία απαγόρευσε σήμερα τις απευθείας επιβατικές πτήσεις από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), κλείνοντας το διεθνές αεροπορικό δρομολόγιο από το Ντουμπάι στο Λονδίνο που είναι αυτό με τη μεγαλύτερη κίνηση στον κόσμο.
ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται σήμερα
Σήμερα 29 Ιανουαρίου 2021, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, όπως είθισται, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα καταβάλει τα εξής επιδόματα:
– Επίδομα παιδιού (Α21)
– Επίδομα γέννησης
– Επίδομα στέγασης
Το ευχαριστώ του Β. Χατζηπαναγή μέσω του ΑΠΕ – ΜΠΕ για το γκράφιτι
Μεγάλη και θετική απήχηση έχει στην Θεσσαλονίκη και έξω από αυτήν, το θεαματικό γιγαντιαίο γκράφιτι του Βασίλη Χατζηπαναγή στην είσοδο του “Κατσάνειου” στα γραφεία του ΓΣ Ηρακλής. Με αφορμή αυτό ο μεγάλος άσος εξέφρασε τις ευχαριστίες του μέσω του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων λέγοντας:
Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν εξέφρασε στον Πούτιν την ανησυχία του για τη μεταχείριση τον Ναβάλνι και των διαδηλωτών
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «δεν δίστασε» στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να εκφράσει την ανησυχία του για τον Αλεξέι Ναβάλνι και για την μεταχείριση διαδηλωτών από την Ρωσία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.
Βραζιλία-Covid-19: Πάνω από 9 εκατομμύρια τα κρούσματα
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 61.811 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.386 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 221.547 νεκρούς επί συνόλου 9.058.687 μολύνσεων από την 26η Φεβρουαρίου 2020, κατά τα επίσημα δεδομένα.
Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Όλυμπο
Νεκροί εντοπίστηκαν τελικά οι δύο ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στη θέση Ξηρολάκι στον Όλυμπο.Τους άτυχους ορειβάτες θα παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αναμένεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Λάρισας αργά το βράδυ.
Ζευγάρι ηλικιωμένων έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά στο σπίτι του
Τραγικό θάνατο βρήκε ζευγάρι ηλικωμένων όταν ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, φωτιά στο σπίτι τους, στις Σάτρες, του δήμου Μύκης, στην Ξάνθη.
Για την κατάσβεση της φωτιάς στην διπλοκατοικία, επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα.
Ο ΝΟΘ στηρίζει την Κυρίδου
O Nαυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση που εξέδωσε στηρίζει την παγκόσμια πρωταθλήτριά του στην κωπηλασία Αννέτα Κυρίδου όπως και όλες τις αθλήτριες και αθλητές που έχουν πέσει θύματα παρενοχλήσεων. Ο ΝΟΘ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετά από τις καταγγελίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, ο ΝΟΘ καταδικάζει τέτοιου είδους θλιβερά περιστατικά.
Ο Χρ. Ανδρεανίδης για την μονάδα επεξεργασίας επικίνδυνων στερεών αποβλήτων
Ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Ν. Κιλκίς, Χρήστος Ανδρεανίδης, με αφορμή την επικείμενη επένδυση μονάδας επεξεργασίας στερεών- επικίνδυνων-αποβλήτων σε αγροτεμάχια στο Σταυροχώρι, έκανε την ακόλουθη δήλωση: