espa pkm

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, 9:59:57 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Δύο δικαστές στις πολιτείες Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του προεκλογικού επιτελείου του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τις οποίες απαιτούσαν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών.

Δικηγόροι του επιτελείου Τραμπ έχουν εξαπολύσει πολυμέτωπη νομική επίθεση σε αρκετές από τις πολιτείες-πεδία μάχης.

Επενδύσεις ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και ενσωμάτωσης καινοτομίας υλοποιούν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και κάποιες από αυτές αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, επισήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος της (ΕΕΣΥΠ), Ράνια Αικατερινάρη στο Thessaloniki Summit που πραγματοποιείται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ), σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ χορηγήθηκαν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής στη Θεσσαλονίκη με αίτηση των ενδιαφερομένων στο myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και πάνω από 580 εκατ. ευρώ ευρύτερα στη Μακεδονία, επισήμανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο διαδικτυακό 5ο Thessaloniki Summit, που διοργανώνει μέχρι και αύριο ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Το καλό για την Ελλάδα, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος στις ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν, είναι ότι ξέρει τη χώρα μας και την Τουρκία, ξέρει ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα του Κυπριακού, τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πήρε μέρος σε συζήτηση στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit που διοργανώνει διαδικτυακά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Το τμήμα στίβου του ΠΑΟΚ ενισχύεται με την διεθνή αθλήτρια 100μ. και 200μ., Μαρία Γάτου, γεννημένη στο Κιλκίς.

Συνολικά 18 πρόστιμα επέβαλαν οι Αστυνομικές Αρχές την Τετάρτη στο νομό Κιλκίς, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ξεπέρασαν τους 700 οι θάνατοι στην χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας - 862 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και  588 στην Αττική - «Ασφυκτιούν» Σέρρες, Λάρισα και Δράμα - Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή

 
Τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους, διασωληνώσεις και νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές της χώρας λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το δεύτερο lockdown

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.917 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 
Αναλυτικότερα:

– 27 κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

 
– 5 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

588 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

862 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

– 19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

– 19 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαίας

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 162 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

– 41 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

– 14 κρούσματα στην Π.Ε. Έυβοιας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

– 97 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 40 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

– 9 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων

– 37 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 1 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου

– 19 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 21 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 39 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 13 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 1 κρούσματα στην Π.Ε. Κώ

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

– 127 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

– 36 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

– 31 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 34 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

– 31 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

– 67 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 60 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 47 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

– 168 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

– 22 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 21 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

– 31 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 21 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

106 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 49807, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες.

 
4303 (8.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14879 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

187 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 43 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 310 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο Γιάννης Φωτακέλης ορίσθηκε νέος υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της ΔΕΕΠ Ν. Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας στη θέση του παραιτηθέντα Θεόφιλου Τιρεκίδη. Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται:

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Πολιτείας και των Ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού, με απόφαση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, το 1ο και 2ο Σύστημα Προσκόπων Κιλκίς αναστέλλουν τη λειτουργία τους για τον μήνα Νοέμβριο.

Διευκρινίσεις και οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών στη διάρκεια του lockdown.