espa pkm

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2026, 5:01:27 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την ανάγκη για ένα έκτακτο σχέδιο δράσης για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, λόγω των μέτρων που αναμένονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στην περιοχή, επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και τους αντιπεριφερειάρχες Β.

Σε ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα και όπως επιβάλλει ο νόμος, σήμερα 29 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του κ.Χρήστου Δραγανίδη, 1ου αναπλ. μέλους της Δημοτικής Ενότητας Πολυκάστρου Δήμου Παιονίας με τον συνδυασμό «Η ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

 

Η καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας της προς το Παρίσι

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της χώρας της προς τη Γαλλία έπειτα από την πρωινή επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία της Νίκαιας, στη Γαλλία, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι από έναν δράστη που φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”.

Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα “έντονα” την “άγρια” επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια της νοτιοανατολικής Γαλλίας από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι μέσα σε εκκλησία, βάζοντας στην άκρη την αντιπαράθεσή της με το Παρίσι για να του εκφράσει “την αλληλεγγύη της”.

Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ σήμερα -17.717 -περιλαμβανομένων 4.906 στη Μόσχα, με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο ανήλθε σε 1.581.693 από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για κρούσματα κορονοϊού στο παράρτημα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία “ Άγιος Δημήτριος”, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιώτοπουλος.

Περισσότερα από 50 είναι τα θετικά τεστ για κορονοϊό από τα περίπου 1100 rapit tests που πραγματοποίησαν από το πρωί σε πολίτες της Θεσσαλονίκης, κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Νέα Παραλία.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά από την συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Η δημοσιογραφική οικογένεια της Μακεδονίας-Θράκης θρηνεί την πρόωρη απώλεια της Αγγελικής Πεΐτση, που πέθανε στις 28 Οκτωβρίου έπειτα από σύντομη και άνιση μάχη με τον καρκίνο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ.

Δήλωση-έκκληση του δημάρχου Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας:

Την πόρτα σε επτά σχολεία στο νομό Κιλκίς «χτύπησε» ο κορονοϊός οδηγώντας σε κλείσιμο ολόκληρες σχολικές μονάδες ή τμήματά τους.