Κάθε χρόνο, ανήμερα της 31ης Οκτωβρίου, ο υπέργηρος (86 ετών) σήμερα Αλέξανδρος Διονυσιάδης, συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης στη Μόσχα για τα θύματα των γκουλάγκ του Στάλιν. «Φέτος είναι η πρώτη φορά που δεν θα πάω κι αυτό λόγω του κορονοϊού», λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την έκδοση (ηλεκτρονικά και στην ελληνική γλώσσα) βιβλίου του, στο οποίο περιγράφει τη μαρτυρική διαδρομή της οικογένειας -και τη δική του- «Από τον Πόντο στην Κόλαση του Στάλιν».
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
«Από τον Πόντο στην Κόλαση του Στάλιν». Συντρώγοντας με τον Νίκο Καζαντζάκη…
Έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων έδειξε ότι οι μάσκες προστατεύουν από τον ιό, αλλά όχι τελείως
Έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων έδειξε ότι οι μάσκες μπορούν να προστατεύσουν από τα αερομεταφερόμενα σωματίδια του νέου κορονοϊού, αλλά ακόμη και αυτές που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες στον τομέα της υγείας δεν μπορούν να αποκλείσουν τελείως τον κίνδυνο μετάδοσης.
Ένα μέρος της Ευρώπης οχυρώνεται κατά του κορονοϊού
Τα περιοριστικά μέτρα πολλαπλασιάζονται στην Ευρώπη για να αντιμετωπισθεί η αναζωπύρωση της Covid-19: μερικό lockdown τίθεται σήμερα σε ισχύ στην Τσεχία και απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβάλλεται σε δύο ιταλικές περιφέρειες, ενώ η Ιρλανδία βρίσκεται από χθες, Τετάρτη, τα μεσάνυχτα σε νέο lockdown.
Η Άγκυρα απορρίπτει ως «αβάσιμους ισχυρισμούς» τις κατηγορίες για «προκλήσεις» που διατύπωσαν Ελλάδα,Αίγυπτος και Κύπρος
Η Τουρκία απέρριψε σήμερα ως «αβάσιμους ισχυρισμούς» τις κατηγορίες για «προκλήσεις» που διατύπωσαν σε βάρος της η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος σχετικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες που διεξάγει στην ανατολική Μεσόγειο.
Στη Θεσσαλονίκη ο Ν. Χαρδαλιάς. Έκτακτη σύσκεψη στην ΠΚΜ για την εξέλιξη της πανδημίας
Έκτακτη σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.
Στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις 7 το απόγευμα, εκτός του κ.
Ξεκινάει αύριο η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους
Αύριο ξεκινάει η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις.
Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στο Μέγαρο Μουσικής
Ηλεκτρονικά εισιτήρια, θερμομέτρηση, παραστάσεις χωρίς διάλειμμα, απουσία έντυπου υλικό, απολυμάνσεις και κενά ανάμεσα σε θεατές είναι μερικά από τα μέτρα που έχει λάβει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ) για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού.
Αναγεννήθηκε ...με την τρίτη φορά η Αναγέννηση Πλαγιάς
Μία, δύο, την τρίτη φορά (3η αγωνιστική) ήρθε η νίκη για την Αναγέννηση Πλαγιάς επί της συνονόματης Αναγέννησης Γιαννιτσών με σκορ 2 – 0 στον αγώνα της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου 2020 στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς. Σκόρερ: 26' Παπαδόπουλος Τ., 69' Γρηγοριάδης Μ.
Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς ευχαριστεί την εταιρεία Kleemann
Προς εταιρεία KLEEMANN.
Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς σας ευχαριστεί για την άμεση ανταπόκριση και την ευγενική χορηγία σας για την κάλυψη των εξόδων της παράστασης «Μικρός Πρίγκηπας», τα έσοδα της οποίας θα διαθέσουμε για την αγορά ξενοδοχειακού εξοπλισμού για την Παιδιατρική Κλινική του Γ. Ν. Κιλκίς.
Γενική συνέλευση του Πολιτιστικού Συνόλου "Η πόλις"
Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 20:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του σωματείου: «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Η ΠΟΛΙΣ», Σουρή 6 Κιλκίς, η τακτική Γ. Συνέλευση των μελών του.