Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, σε αναμονή της αυριανής απόφασης του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πραγματοποίησαν το απόγευμα δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και κινήσεις κατά του φασισμού.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, με αφορμή τη δίκη της Χ.Α.
Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (7-10-2015)
Ας μιλήσουμε λίγο για μπάσκετ… (μέρος 3ο)
Κείμενο, Φωτογραφίες: Γιάννης Σιταρίδης.
Κώστας Δαμακούδης, Ηλίας Κωτόπουλος. Πρόκειται για δύο νέα πρόσωπα της ομάδας. Είναι νέοι, δυνατοί, γεμάτοι ενέργεια και όρεξη για δουλειά. Πρόκειται για τους Κώστα Δαμακούδη και Ηλία Κωτόπουλο. Με καταγωγή ο πρώτος από το Πολύκαστρο και ο δεύτερος από τη Θεσσαλονίκη, ήρθαν να πλαισιώσουν τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας, προσφέροντας στοιχεία που έλλειπαν τα προηγούμενα χρόνια.
Στα 399 τα νέα κρούσματα, δυο στο ν. Κιλκίς, το 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 399 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20541, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες. 3122 (15.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8385 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Αγαθοπούλου: Η Κεραμέως να ακούσει τα αιτήματα των μαθητών
Σε συνέντευξη της, στα Παραπολιτικά 90,1 FΜ, η Ειρήνη Αγαθοπούλου, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Κιλκίς απάντησε σχετικά με τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της Ευρώπης αλλά και για τις καταλήψεις των σχολείων.
Συγκεκριμένα, για την σύνοδο κορυφής τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι απορίας άξιο πώς ο κ. Μητσοτάκης είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την στιγμή που στο εσωτερικό της χώρας είχαν τονίσει πως οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας “θα δαγκώνουν”.» Και επειδή, ούτε κυρώσεις υπάρχουν και πόσο δε μάλλον να δαγκώνουν κιόλας, έκανε λόγο για επικίνδυνη διγλωσσία της κυβέρνησης η κ. Αγαθοπούλου.
Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τη χρήση βομβών διασποράς στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ
Βόμβες διασποράς, οι οποίες είναι απαγορευμένες από το 2010 με διεθνή σύμβαση, χρησιμοποιήθηκαν στο Στεπανακέρτ, την πρωτεύουσα των αρμένιων αυτονομιστών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που βομβαρδίζεται σφοδρά τις τελευταίες ημέρες από τους Αζέρους, κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία.
Το Γερεβάν ανακοίνωσε την έναρξη επίθεσης του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στο νότιο τμήμα του Νακγόρνο Καραμπάχ
Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε την έναρξη ευρείας κλίμακας επίθεσης του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στο νότιο τμήμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Όπως έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας Σουσάν Στεπανιάν, μετά το μεσημέρι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ενεργοποίησαν εφεδρικές δυνάμεις, μεγάλο αριθμό στρατιωτικού οπλισμού συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και πυροβολικού.
Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Μόσχα γίνεται καθημερινά όλο και πιο περίπλοκη, δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας
Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση με την διασπορά της μολυσματικής νόσου του κορονοϊού στην πόλη γίνεται καθημερινά όλο κι πιο περίπλοκη.
«Η κατάσταση με τον κορονοϊό καθημερινά γίνεται πιο περίπλοκη και πιο δραματική.
Περισσότερα από 1.100 τα παράπονα στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών
Σε 1.179 ανήλθαν στο πρώτο οκτάμηνο φέτος τα παράπονα/καταγγελίες και τα ερωτήματα, που δέχθηκε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), με τη μεσολάβηση του οποίου αποζημιώθηκαν μέλη του από επιχειρήσεις “που τους είχαν δημιουργήσει προβλήματα”, με το ποσό των 81.527,67 ευρώ, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Κέντρου.
Στη Θεσσαλονίκη στις 9/10 η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ
Τα περιοριστικά μέτρα ελέω κορονοϊού που τέθηκαν σε ισχύ στην Αχαΐα υποχρεώνουν την ΕΠΟ να μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη τη Γενική Συνέλευσή της προγραμματισμένη για τις 9 Οκτωβρίου.
Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ αποφάσισε να μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη την προγραμματισμένη για την Παρασκευή (9/10) Γενική Συνέλευση με θέμα την εκλογή δικαστών στην Πειθαρχική Επιτροπή και στην Επιτροπή Εφέσεων, λόγω του “lockdown” που ισχύει από σήμερα Τρίτη (6/10) μέχρι την επόμενη Δευτέρα (12/10) στον νομό Αχαΐας.