espa pkm

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, 1:18:46 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με παρουσία πλήθους πολιτών και εκπροσώπων αυτοδιοικητικών και άλλων φορέων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση του οδικού άξονα Εύζωνοι - Χαλάστρα, τμήματος της ΠΑΘΕ.

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου  στις εκδηλώσεις για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας  από το Τουρκικό κράτος

Από σήμερα έως τις 19 Σεπτεμβρίου, θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, η υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβυς, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Θα έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με μέλη του Κογκρέσου και με στελέχη της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει την αξία του εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών κατά σχεδόν 40% έως το 2040, χάρη στην αύξηση της παραγωγικότητας και το χαμηλότερο κόστος, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι συζήτησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας για την Ουκρανία και τις προετοιμασίες της επικείμενης επίσκεψης Πούτιν στην Ινδία τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η δικογραφία στρέφεται συνολικά κατά επτά αστυνομικών, κυρίως αξιωματικών (άνδρες και γυναίκες), η εμπλοκή των οποίων προέκυψε ύστερα από διαχειριστικό έλεγχο.

Εκτός περιοριστικών όρων αφέθηκαν όλοι οι αστυνομικοί που κατέθεσαν ενώπιον της ανακρίτριας σχετικά με τοοικονομικό κενό, άνω των 700.000 ευρώ, το οποίο εντοπίστηκε σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, μετά την αυτοκτονία – τον Οκτώβριο του 2022 – συναδέλφου τους, ο οποίος είχε την ευθύνη για τα οικονομικά της Ασφάλειας.

Εκοιμήθη, σήμερα, σε ηλικία 90 ετών, ο πρώην ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων, Βασίλειος Γοντικάκης. Ο γέροντας Βασίλειος υπήρξε σημαντική μορφή του αγιορείτικου μοναχισμού, πνευματικός πατέρας και δάσκαλος για πολλούς κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς.

Διαγωνισμό επιχειρηματικής αξιοποίησης πατεντών διοργανώνουν στο χρονικό διάστημα 10-12 Οκτωβρίου η Μονάδα Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΑΠΘ και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας WALK.

Ελεύθεροι άνευ όρων αφέθηκαν όλοι οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στην αρμόδια ανακρίτρια για το οικονομικό έλλειμμα, άνω των 700.000 ευρώ, το οποίο αποκαλύφθηκε σε αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, μετά την αυτοκτονία – τον Οκτώβριο του 2022 – συναδέλφου τους που ήταν υπεύθυνος οικονομικού της Ασφάλειας.

Με τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου «Ορφέας» οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς προχώρησαν στη σύλληψη 54χρονου ημεδαπού για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και για διακίνηση ναρκωτικών.