espa pkm

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026, 10:52:12 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Πρόστιμο 300 λέβα (περίπου 153 ευρώ) θα επιβληθεί στον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ για παράβαση της εντολής να φορέσει προστατευτική μάσκα κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εκκλησία σήμερα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Η Φώφη Γεννηματά με γραπτή της δήλωση ζητάει να παρέμβει η Δικαιοσύνη στα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα επικρίνει τη ΝΔ γιατί αποφεύγει να επιρρίψει ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα και περιορίζεται στην απόδοση ευθυνών του Νίκου Παππά.


Με τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκε σήμερα Τρίτη, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά των αντιδράσεων της δημοσιογραφικής ένωσης για το τηλεοπτικό σποτ που δείχνει «βροχή» χαρτονομισμάτων της κυβέρνησης να πέφτει πάνω σε δημοσιογράφο.

Για αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων επικρίνει τον τέως υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή δημοσίευση του πρώτου σε γνωστή ιστοσελίδα. Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα διπλασιάστηκαν οι ώρες του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Η ΔΕΥΑ Παιονίας προχωρά  την «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΛΙΜΝΟΤΟΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΟΤΥΛΗΣ».

Η μελέτη αφορά την εξάλειψη του προβλήματος της λειψυδρίας με την παροχή επαρκούς ποσότητας και καλής ποιότητας πόσιμου  νερού  στα χωριά  Σιταριάς,  Ξηρόλακκου και Κοτύλη του Δήμου Παιονίας, καθώς  τα εν λόγω χωριά υδροδοτούνται από τη «Δεξαμενή – Πυροβολικού Πολυκάστρου»  μέσω του αντλιοστασίου Λιμνοτόπου και παρατηρείται έντονα το φαινόμενο έλλειψης επαρκούς ποσότητας  νερού  ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων βλαβών του υφιστάμενου αγωγού λόγω της παλαιότητας του.

Με μια εκπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση δρόμου (street performance) μαθητές σχολείων της πόλης του Κιλκίς είπαν το δικό τους ξεχωριστό Ευχαριστώ στους εργαζομένους του Δήμου Κιλκίς, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή την περίοδο της πανδημίας του Covid – 19.

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Νίκος Αλέφαντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη καρδιακή προσβολή.

Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια.

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στην ανακρίτρια η 33χρονη που κατηγορείται για την αρπαγή της ανήλικης στη Θεσσαλονίκη.

Η απολογία της διήρκεσε σχεδόν 2,5 ώρες. Ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας, Ελένης Αναστασίου, η κατηγορούμενη φέρεται ότι αρνήθηκε τις κακουργηματικές κατηγορίες.

Χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό σε σημαντικό αριθμό εργαζομένων σε καταστήματα εστίασης διαπίστωσαν τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, με αποτέλεσμα την επιβολή τσουχτερών προστίμων, μεταξύ των οποίων και 15θήμερο λουκέτο σε μπαρ στο Παγκράτι.

Βίκτορ Βάιτς Επιμέλεια: Ειρήνη Αναστασοπούλου

Και οι τρεις κατάγονται από τη Ρωσία, αλλά γνωρίστηκαν στη Γερμανία. Η Λέρα, η Κάτια και ο Μίσα. Η Λέρα ήρθε στο Ντίσελντορφ σε ηλικία 17 χρονών με τους γονείς της, αργότερα ως φοιτήτρια συνάντησε την Κάτια.