espa pkm

Τρίτη, 26 Μαΐου 2026, 8:52:42 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ένας νέος άνδρας από τη Γιούτα, που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του συντηρητικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ σε πανεπιστήμιο στην πόλη Όρεμ, βρίσκεται σήμερα υπό κράτηση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Γιούτα, Σπένσερ Κοξ.

Συναρπαστικό αναμένεται το τελευταίο τριήμερο της 89ης ΔΕΘ, η οποία είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του εκθεσιακού φορέα. Οι ρυθμοί ανεβαίνουν και η διοργάνωση καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης.

Διαφωνία προέκυψε ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα όσον αφορά την ποινική μεταχείριση του 18χρονου που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό τού 13χρονου στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

«Η φροντίδα υγείας δεν πρέπει να γνωρίζει αποστάσεις. Με τις Κινητές Ομάδες Υγείας φτάνουμε σε κάθε χωριό, σε κάθε σπίτι, όπου κι αν βρίσκεται στον χάρτη, ώστε κανείς να μη νιώθει μόνος ή ξεχασμένος».

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2025 13:02

Ιαπωνία: Ρεκόρ αιωνόβιων με σχεδόν 100.000 άτομα

Η Ιαπωνία έχει πλέον σχεδόν 100.000 εκατοντάχρονους ή μεγαλύτερους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες, ενώ ο αριθμός αυτός παρουσιάζει σαφή αύξηση και έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία της ιαπωνικής κυβέρνησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Γαλλία προτίθεται να εντείνει την πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση με στόχο την άμεση λήξη του πολέμου στη Γάζα, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Σε «παύση» βρίσκονται οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία για τον τερματισμό της σύγκρουσης, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, καθώς καμία ημερομηνία δεν έχει οριστεί για μια προσεχή σύνοδο για συνομιλίες, ενώ κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι εμποδίζουν μια διαδικασία στην οποία, όπως είπε ο εκπρόσωπός του, παραμένει ανοιχτή η Μόσχα.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν, μετά την καταδίκη τους από το αυτόφωρο, δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, επειδή διέμεναν παράνομα στην χώρα.

Το δικαστήριο εφάρμοσε τις νέες διατάξεις του νόμου για το μεταναστευτικό, που δεν αναστέλλει ούτε μετατρέπει ποινές σε αυτές τις περιπτώσεις.

Καλάσνικοφ, πιστόλια, πυροκροτητές και ναρκωτικά εντόπισαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ύστερα από την εξιχνίαση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 25χρονου, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λογαριασμός του Στέλιου Αγγελούδη στο TikTok έπεσε θύμα χάκερ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση.