Την ανάγκη δομικών αλλαγών και στοχευμένων υποστηρικτικών πολιτικών ώστε να δοθεί πραγματική ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέδειξε η έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για τις προκλήσεις των ΜμΕ.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ανάγκη για δομικές αλλαγές και στοχευμένες πολιτικές υποστήριξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Έναρξη της εθελοντικής συνεργασίας του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης με τον οφθαλμίατρο Αθ. Τσιραμπίδη
Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, στο πλαίσιο των διαρκών προσπαθειών του για την παροχή ολοκληρωμένης και ποιοτικής φροντίδας στους ωφελούμενούς του, ανακοινώνει με χαρά τη συνεργασία του με τον εθελοντή ιατρό-οφθαλμίατρο κ. Αθανάσιο Τσιραμπίδη.
Πολλές οι προσφορές για το δρόμο Ν. Σάντα-‘Ασσηρος. Την Παρασκευή τα νεότερα
Μέχρι το μεσημέρι (3 μ.μ.) της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου όφειλαν να καταθέσουν προσφορές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσες εταιρείες ενδιαφέρονταν να κατασκευάσουν το πολύπαθο έργο: Δρόμος Νέα Σάντα-κόμβος Ασσήρου.
Πολωνία: Επτά drones και συντρίμμια πυραύλου εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο
Η Πολωνία εντόπισε 7 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) καθώς και τμήματα ενός πυραύλου, μετά τη διείσδυση τους στον πολωνικό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εσωτερικών Καρολίνα Γκαλέτσκα.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοινώνει εμπάργκο και περιορισμούς στο Ισραήλ
Η επικεφαλής της Επιτροπής δήλωσε ότι το όργανο θα συστήσει μια Ομάδα Δωρητών για την Παλαιστίνη τον επόμενο μήνα, συμπεριλαμβανομένου ενός μέσου για την ανοικοδόμηση της Γάζας.
Κρεμλίνο: Χωρίς σχόλιο για την κατάρριψη ρωσικών drones στην Πολωνία
Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση της Πολωνίας ότι κατέρριψε ρωσικά drones στον πολωνικό εναέριο χώρο, με τη ρωσική προεδρία να τονίζει ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Άμυνας.
Φωτιά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο: Εξετάζεται η σύνδεση με ηλεκτρικό πατίνι
Φωτιά ξέσπασε, μετά τη μία το μεσημέρι, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξέσπασε στον 3ο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος και σε χώρο όπου δεν υπάρχουν ασθενείς.
Προετοιμασίες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Κεντρική Μακεδονία
Περίπου 222.000 μαθητές και 23.000 εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται, αύριο το πρωί, στις 2.200 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Το Άγιον Όρος στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης
Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ.) του Δήμου Θεσσαλονίκης υποδέχεται στους χώρους του δύο νέες εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα, η Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με τους Friends of Mount Athos – FoMA (Φίλους του Αγίου Όρους από το Ηνωμένο Βασίλειο), διοργανώνει την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2025, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη – Πλατεία Ιπποδρομίου) δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μοναδική βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον του Αγίου Όρους.
Παρέμβαση Κ. Βιολιτζή στην εσπερίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην 89η ΔΕΘ
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στο πλαίσιο της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Επιχειρηματικότητα με Εξωστρέφεια και Ανάπτυξη».