Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Ολυμπιακός - ΓΑΣ Κιλκίς 50-29: Αναμενόμενη αλλά βαριά ήττα για τον ΓΑΣ Κιλκίς
Για τη 17η αγωνιστική της Handball Premier ο ΓΑΣ Κιλκίς ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό Όμιλο Ξυνή με σκορ 50-29. Μια αναμενόμενη ήττα προγράμματος μεν, αλλά πολύ βαριά στο σκορ δε.
Φλωρίδης για εκταφές: Εάν οι εξετάσεις δεν μπορούν να γίνουν στα ελληνικά εργαστήρια, θα ζητηθεί η συνδρομή ξένων
«Σε ό,τι αφορά την ελληνική Δικαιοσύνη και την ελληνική Πολιτεία, τα πράγματα εξελίσσονται όπως η νομοθεσία προβλέπει. Δεν εμποδίζεται κανένας, απλώς όλα θα γίνουν όπως προβλέπει ο νόμος μέσα στη δικαστική διαδικασία», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, αναφερόμενος στο ζήτημα των εκταφών των νεκρών των Τεμπών.
Στ. Παραστατίδης: Αναφορά στον Υπουργό Εργασίας για τους Συμβασιούχους των ΚΠΑ2 Κιλκίς και Γουμένισσας
Σε κατάθεση Αναφοράς προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προχώρησε ο Βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης,
Ανακυκλώσιμα υλικά απομακρύνθηκαν από το κλειστό δημοτικό σχολείο Δροσάτου
Όταν το Δημοτικό Σχολείο Δροσάτου ήταν σε λειτουργία, δηλαδή πριν από πολλά χρόνια, δάσκαλοι και μαθητές συγκέντρωναν ανακυκλώσιμα υλικά -πλαστικά και χαρτιά- και τα παρέδιδαν σε εταιρεία ανακύκλωσης. Πέρα από την ευαισθησία που καλλιεργούνταν στους μαθητές γύρω από την ανάγκη ανακύκλωσης, το σχολείο εξασφάλιζε και κάποια έσοδα ώστε να καλύπτει άμεσες ανάγκες του.
Περί εμπιστευτικότητας
Επειδή ήταν η ΠΡΩΙΝΗ και οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ που έφεραν, όπως πράττουν πάντα στη δημοσιότητα το πόρισμα του προσωρινού ελέγχου (προσωρινή έκθεση επιτόπιας επαλήθευσης, είναι ο επίσημος τίτλος του) της ΔΕΥΑ Κιλκίς κι επειδή έγινε πολλαπλή αναφορά σε “εμπιστευτική” έκθεση, να πούμε δυο λόγια και να εξηγηθούμε.
Δεν εκτιμήθηκε το χιούμορ του Θόδωρου
Κυριακή της Ορθοδοξίας 1/3/2026 στο Πολύκαστρο – Προσκύνημα Ιερών Λειψάνων
Την Κυριακή 1η Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου, όπως έχει καθιερωθεί από 34ετίας, θα τιμηθεί πανηγυρικά η εορτή της Ορθοδοξίας.
Διακοπή ρεύματος στις 26&27 Φεβρουαρίου σε οικισμούς του Κιλκίς
Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος στις 26&27 Φεβρουαρίου στις εξής περιοχές:
Την Παρασκευή 6 Μαρτίου η κοπή πίτας της ΕΠΣ Κιλκίς
Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τελικά η κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κιλκίς.
Ο Ακάθιστος Ύμνος ή αλλιώς Χαιρετισμοί και ο συμβολισμός τους
Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος.
Ο Ακάθιστος Ύμνος ή αλλιώς Χαιρετισμοί, είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., που μιλάει στην Παναγία και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές.