Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Το Αθλητικό Πανόραμα του Σαββατοκύριακου 28/2&1/3/2026
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου (28/2&1/3/2026) και οι βαθμολογίες των ομάδων του νομού μας:
Ο Πολιτιστικός Καστανέων Κιλκίς ευχαριστεί όσους συνέβαλαν για το επιτυχημένο καρναβάλι 2026
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανεών αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη πραγματοποίηση της μεγάλης καρναβαλικής γιορτής, η οποία έλαβε χώρα στις 22 Φεβρουαρίου 2026 στο χωριό Καστανιές Κιλκίς.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως Καθρέφτης Ανισοτήτων - Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Ο Δήμος Κιλκίς και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προσκαλούν τους πολίτες στην ανοιχτή δημόσια συζήτηση με θέμα "Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως Καθρέφτης Ανισοτήτων " το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης μαθητών/τριών Γυμνασίου Ευρωπού για την τραγωδία των Τεμπών
Με αφορμή τα τρία (3) χρόνια από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 28-2-2023, που στοίχισε άδικα 57 ανθρώπινες ζωές και ανέδειξε σοβαρές ευθύνες και ελλείψεις της πολιτείας σε θέματα ασφάλειας, προχωρούμε σε διαμαρτυρία, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας στις μετακινήσεις με ΜΜΜ. Τα Τέμπη μας υπενθυμίζουν ότι η αδιαφορία και οι ελλείψεις, κοστίζουν σε ζωές.
Εικόνες ντροπής που δεν τιμούν κανένα
Του Γιάννη Αλίρη.
Μία πληρωμή που έπρεπε να γίνει με φυσική παρουσία, με οδήγησε στο μοναδικό ταχυδρομικό γραφείο του Δήμου Παιονίας, στο Πολύκαστρο. Η ώρα επελέγη για αποφυγή συνωστισμού και εξοικονόμηση χρόνου. Είμαι εκεί στις 8:10 το πρωί. Μια ανακοίνωση στην πόρτα εισόδου ενημερώνει τους πελάτες του γραφείου ότι κατ' εντολή της διοίκησης την 26η και 27η του μήνα οι ώρες συναλλαγών του κοινού είναι από 9:30π.μ έως τις 2:00μ.μ.
Οι εργατοϋπάλληλοι του ν. Κιλκίς καλούν στη διαδήλωση για τα Τέμπη (Σάββατο 28/2)
Στις 28 Φλεβάρη, 3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη και το θάνατο 57 συνανθρώπων μας, δεν είναι μία απλή επέτειος, αλλά συνέχεια του αγώνα ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει καθημερινά τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων. Συνέχεια των συγκλονιστικών απεργιακών συγκεντρώσεων, των μεγαλύτερων τις τελευταίες δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη.
Αστυνομική επιχείρηση στην Παιονία – Κατασχέσεις κάνναβης και 2.910 πακέτων τσιγάρων
Συνελήφθησαν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2026 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και ο πατέρας του για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς επισκέφθηκε το Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης
Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, στο πλαίσιο οργανωμένης εκδρομής στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.
Δήμαρχος Παιονίας προς Περιφέρεια: Είναι άδικο να μεταφέρουμε στους δημότες τις ευθύνες για τις διαχρονικές παθογένειες του νομού μας
Ευθεία απάντηση είχαμε από τον Δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη στα όσα ισχυρίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, για την αποποίηση ευθυνών της Περιφέρειας όσων αφορά τις εκτεταμένες πλημμύρες στην Αρτζάν – Αματόβου. Στην αναφορά του κ. Βεργίδη πως για τις πλημμύρες ευθύνονται ο Δήμος Παιονίας και το τοπικό ΤΟΕΔ, ο κ. Σιωνίδης απαντά: «Είναι έξω από κάθε λογική να αναμένουμε από τους αγρότες μας, να συντηρούν και να λειτουργούν ένα μεγάλο και κοστοβόρο αποστραγγιστικό - αντιπλημμυρικό έργο εκατομμυρίων ευρώ, που υποδέχεται ύδατα σχεδόν από όλο το νομό και από τη γειτονική χώρα».
Οι νοσηλευτές του Κιλκίς στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς με ανακοίνωσή του συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ για τα Τέμπη και καλεί όλους για το Σάββατο 28/2 στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, στις 12 το μεσημέρι: