espa pkm

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2026, 11:19:28 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο Δήμος Κιλκίς, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και ο Ανάδοχος της μελέτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση για τα Εναλλακτικά Σενάριά του.

Ο Σεπτέμβρης μπήκε με το Κιλκίς να υποδέχεται πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο. Υπουργοί και παρακοιμώμενοι της εξουσίας, γυρίζουν όλη την Ελλάδα μοιράζοντας ανέξοδες ελπίδες και πλούσια χαμόγελα, με την προσδοκία μήπως κι ανατραπεί η δημοσκοπική κατρακύλα του κράτους Μητσοτάκη.

Τα βάσανα και τα αιτήματα της Παιονίας παρουσίασε-υπέβαλε ο  κ. Σωτήρης Τσέτος εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Σιωνίδη στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογιώργη.

Ομοσπονδιακός δικαστής απαγόρευσε σήμερα στην κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναπτύξει την Εθνοφρουρά στην Καλιφόρνια για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ο Περιφερειακός Δικαστής Τσαρλς Μπρέγιερ, που έχει την έδρα του στο Σαν Φρανσίσκο, εξέδωσε αυτήν την εντολή για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνιας.

Ο δρόμος για συνομιλίες μεταξύ Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει κλείσει, δήλωσε σήμερα μέσω ανάρτησης του στην πλατφόρμα Χ ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν Αλί Λαριτζανί.

Ο δικαστής Αλεξάντρ ντε Μοράες, αρμόδιος για τη δίκη του Ζαΐχ Μπολσονάρου με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος, δήλωσε σήμερα ότι ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας και οι επτά συγκατηγορούμενοί του επιδίωξαν να «εγκαθιδρύσουν μια δικτατορία», κατά την έναρξη των αγορεύσεων στην τελική φάση της δίκης που αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ετυμηγορία στις 12 Σεπτεμβρίου.

Καταζητούμενος στην Τουρκία για ανθρωποκτονία και ναρκωτικά, ο 40χρονος Τούρκος υπήκοος συνελήφθη στη Δράμα. Έχει εκδοθεί ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων από την Interpol Τουρκίας.

Στο τέλος του 2027 ή το αργότερο στις αρχές του 2028 αναμένεται να παραδοθεί ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη Σερρών, επισκέψιμος και προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρία.

Η φετινή 89η ΔΕΘ, έχοντας ως κεντρικό θέμα τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, καλεί τους επισκέπτες σε ένα νοερό ταξίδι στην ιστορία. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην καινοτομία, την τεχνολογία και το μέλλον, γεγονός που αποτυπώνεται στα τέσσερα ρομπότ, που θα περιπλανώνται στους 33.000 τετραγωνικούς μέτρους του εκθεσιακού χώρου, τον οποίο θα καταλάβουν φέτος οι 1100 εκθέτες.

Ο αριθμός των νεκρών από τον χειρότερο σεισμό που έχει σημειωθεί εδώ και χρόνια στο Αφγανιστάν αυξήθηκε σε πάνω από 1.400 σήμερα με τους τραυματίες να ανέρχονται σε πάνω από 3.100, σύμφωνα με επικαιροποιημένο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση των Ταλιμπάν.