espa pkm

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2026, 9:20:04 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ένα νομοσχέδιο κατά των «fake news», των ψευδών ειδήσεων στα μέσα ενημέρωσης, εξετάζει σήμερα η γαλλική βουλή και οι συζητήσεις αναμένονται έντονες, σημειώνει η Liberation. Ορισμένοι επικρίνουν την αοριστία του ορισμό των ψευδών ειδήσεων και κάνουν λόγο για πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου, άλλοι επισημαίνουν το γεγονός ότι υφίστανται ήδη νομοθετικά εργαλεία κατά της δυσφήμησης.
Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο παραολυμπιονίκης Βασιλης Τσαγκάρης δράστης της δολοφονίας του 47χρονου Μαριου Λουκόπουλου. Ένορκοι και δικαστές απέρριψαν τους ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν σε άμυνα.
Η Τουρκία αναστέλλει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου σύμφωνα με την Hurriyet.

Ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στην απελευθέρωση των τεσσάρων τούρκων στατιωτικών την Δευτέρα έκανε λόγο για «απαράδεκτη κίνηση».
Ορκίστηκε την Πέμπτη η ως επί το πλείστον γένους θηλυκού σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ --11 γυναίκες και 6 άνδρες--, η πρώτη στην ιστορία της Ισπανίας στην οποία μειοψηφούν οι άνδρες, αλλά και η πρώτη που καλείται να κυβερνήσει με την υποστήριξη λιγότερου του ενός τετάρτου του κοινοβουλίου.
Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Φεντερίκα Μογκερίνι, με τον αντιπρόεδρο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουζάρ Οσμάνι.
«Η συμμετοχή μας στο Athens Pride είναι, ασφαλώς, δεδομένη» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Το Σάββατο 9 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί, για άλλη μια χρονιά, το Athens Pride.
Aγωγή αποζημίωσης κατά της Σοφίας Τζιτζίκου, πρώην προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF και της Αγγελικής Δάμου, πρώην οικονομικής διευθύντριας για την προσβολή της μνήμης του εκλιπόντος Λάμπρου Κανελλόπουλου, κατέθεσε η οικογένεια του _ τόσο η χήρα του, Δάφνη, όσο και ο γιος του Αναστάσιος Κανελλόπουλος.
Το πρώτο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κορυφωθεί την Παρασκευή.

Όμως, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί καύσωνας, αφού η μέγιστη θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20 έως 22 βαθμούς και στα αστικά κέντρα έως τους 24 βαθμούς Κελσίου.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απηύθυνε το υπουργείο Υγείας σε όσους επιθυμούν να αναλάβουν το διοικητικό τιμόνι νοσηλευτικών ιδρυμάτων ανά τη χώρα.

Ειδικότερα αναρτήθηκε στη Διαύγεια (Α.Δ.Α.: 6ΦΑΙ465ΦΥΟ-ΒΗ6) η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων Ε.
Νέα κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο φαίνεται να επιχειρεί η Τουρκία, καθώς ανακοίνωσε ότι παίρνει μέτρα επιφυλακής λόγω των «προκλήσεων από την πλευρά της Ελλάδας», όπως μεταδίδει τόσο το πρακτορείο Anadolu όσο και η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.