espa pkm

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2026, 6:32:37 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Χαριλάου Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως μεταδίδουν ότι η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη έγινε σε «καλό κλίμα». Είχαν άλλωστε μιλήσει και τηλεφωνικά τις προηγούμενες μέρες. Παρά τις αναταράξεις που προκάλεσαν στις σχέσεις τους οι «υποσημειώσεις» του επικεφαλής του Ποταμιού στην πρωτοβουλία της κυρίας Γεννηματά για εκλογές «εδώ και τώρα» ο μεταξύ τους δίαυλος επικοινωνίας δεν έκλεισε ποτέ.
Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 31 Μαΐου δόθηκε τελικά απο το υπουργείο Παιδείας σήμερα, μετά απο διαβουλεύσεις μηνών, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Οργανισμός Λειτουργίας του Ν.Π.Ι.Δ. -Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε την Τετάρτη πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει «απαλλάξει την Ευρώπη από όλες τις ψευδαισθήσεις» με τη διαμάχη για το εμπόριο και την αποχώρηση από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.
Ρωσικά πολεμικά πλοία, εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr, θα πραγματοποιούν περιπολίες κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους στην Μεσόγειο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη της σύσκεψης που είχε στο Σότσι με την στρατιωτική ηγεσία και την ηγεσία της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
Τα εγκαίνια της γέφυρας που συνδέει την Κριμαία και τη Ρωσία, καταδίκασε την Τετάρτη το ΝΑΤΟ κάνοντας λόγο για μια νέα επίδειξη «περιφρόνησης» προς το διεθνές δίκαιο εκ μέρους της Μόσχας.
Οι ΗΠΑ διατηρούν πάντα «την ελπίδα» ότι η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Κιμ Γιονγκ Ουν, θα πραγματοποιηθεί παρά τις απειλές της Πιονγκγιάνγκ να ακυρώσει τα πάντα, δήλωσε η εκπρόσωπός του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.
Με τη συμμετοχή φορέων του ποντιακού ελληνισμού, η Ολομέλεια τίμησε την Τετάρτη σε μια ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του, εκ μέρους του προεδρείου της Βουλής, ο β΄ αντιπρόεδρος του Σώματος, Γεώργιος Βαρεμένος, υπογράμμισε: «Με την παρουσία σας εδώ σήμερα, που ο κόσμος ζει την έκρηξη πολεμικών συγκρούσεων που οδηγούν σε πρωτοφανείς ξεριζωμούς και η διεθνής κοινή γνώμη τελεί υπό το σοκ τραγωδιών όπως αυτή στη Γάζα, είναι ηλίου φαεινότερο πως όταν δεν λαμβάνονται υπόψη τα διδάγματα της ιστορίας, η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη να ζει τραγωδίες ωσάν η ιστορία να μην οδηγεί σε πρόοδο, αλλά να αποτελεί ένα καθοδικό σπιράλ προς τα πιο σκοτεινά δωμάτια της ιστορίας.

O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, σύμφωνα με το τακτικό βαρόμετρο της Public Issue.

Τα ποσοστά του κ. Μητσοτάκη εμφανίζονται αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά 5 μονάδες.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ενέκρινε την αγορά έως 10 νέων ή μεταχειρισμένων μαχητικών αεροπλάνων για να αντικαταστήσει τα παλαιά σοβιετικού σχεδιασμού MiG-29, καθώς και την αγορά 150 οχημάτων μάχης, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας.
Για κατ/ εξακολούθηση αποπλάνηση ανήλικης, κάτω των 12 ετών, κατηγορείται 81χρονος άνδρας, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν έρευνας αστυνομικών του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διερέυνησαν καταγγελίες που έφτασαν στην υπηρεσία τους.