Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 9:34:54 μμ
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 07:51

2ο τουρνουά “Τέλης Πολιτάκης”

Το διήμερο Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή του ποδοσφαίρου του Μακεδονικού Δροσάτου, το 2ο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου «Τέλης Πολιτάκης», όπου συμμετείχαν συνολικά τέσσερις ομάδες ανά ηλικιακή κατηγορία. Οι ομάδες που αγωνίστηκαν με ζήλο, θέληση και πολύ μεγάλο κέφι προέρχονταν όπως και πέρυσι από τον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα της Ακαδημίας των Άνω Ποροϊων Ν. Σερρών και οι υπόλοιπες τρεις από τον Νομό μας: ο διοργανωτής Μακεδονικός, οι φιλόδοξες ακαδημίες του Απόλλωνα Ευρωπού και του Παϊκου Γουμένισσας.
Όλες οι ομάδες αγωνίστηκαν σε πλήρη σύνθεση και με τα δυο τμήματά τους. Οι αγώνες διεξάγονταν παράλληλα όπου το κανονικό γήπεδο είχε χωριστεί σε δύο ίσα μέρη. Οι προπαίδες απαρτίζονταν από ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη 1997 και 1998 που αγωνίζονταν 9 εναντίον 9, ενώ το μικρότερο τμήμα των Ντζούνιορ από παιδιά γεννηθέντων ετών 1999 έως και 2001 και αγωνίζονταν 10 εναντίον 10.

Αποτελέσματα αναμετρήσεων
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ
Μακεδονικός Δροσάτου - Ακαδημία Άνω Ποροϊων  3:2
Ακαδημία Άνω Ποροϊων - Απόλλων Ευρωπού  3:0
Μακεδονικός Δροσάτου - Παϊκο Γουμένισσας 5:0
Απόλλων Ευρωπού -  Παϊκο Γουμένισσας  3:0
Ακαδημία Άνω Ποροϊων  - Παϊκο Γουμένισσας 1:0
Μακεδονικός Δροσάτου - Απόλλων Ευρωπού 9:0
ΝΤΖΟΥΝΙΟΡ
Μακεδονικός Δροσάτου - Ακαδημία Άνω Ποροϊων  1:6
Ακαδημία Άνω Ποροϊων - Απόλλων Ευρωπού 3:1 
Μακεδονικός Δροσάτου - Παϊκο Γουμένισσας 3:1
Απόλλων Ευρωπού -  Παϊκο Γουμένισσας  2:1
Ακαδημία Άνω Ποροϊων  - Παϊκο Γουμένισσας  1:0
Μακεδονικός Δροσάτου - Απόλλων Ευρωπού 4:1

Η κατάταξη
Στους προπαίδες την πρώτη θέση κατέλαβε ο Μακεδονικός Δροσάτου με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ στο τμήμα των ντζούνιορ νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα της Ακαδημίας των Άνω Ποροϊων.
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ
Ομάδα    Βαθμοί    Τέρματα - Διαφορά
1.Μακεδονικός Δροσάτου  9:0  17-2 (+15)
2.Ακαδημία Άνω Ποροϊων  6:3  6-3  (+3)
3. Απόλλων Ευρωπού        3:6  3:10  (-7)
4. Παϊκο Γουμένισσας      0:9  0:9  (-9)

ΝΤΖΟΥΝΙΟΡ
Ομάδα    Βαθμοί    Τέρματα - Διαφορά
1. Ακαδημία Άνω Ποροϊων 9:0  10-2 (+8)
2. Μακεδονικός Δροσάτου  6:3  8-8  (0)
3. Απόλλων Ευρωπού       3:6  4:8  (-4)
4. Παϊκο Γουμένισσας       0:9  2-6  (-4)

Οι πρώτοι σκόρερ
Παρ όλο που στα ομαδικά παιχνίδια η επιτυχία είναι αποτέλεσμα συμμετοχής όλων των αγωνιζομένων, οι ποδοσφαιριστές που τελείωσαν – ολοκλήρωσαν - επιβράβευσαν την προσπάθεια της ομάδας, όλων των συμπαικτών τους με τις περισσότερες επιτυχίες τερμάτων βραβεύθηκαν συμπληρωματικά. Στο προπαιδικό τμήμα βραβεύτηκε ο μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής του Μακεδονικού Δροσάτου Θεοχάρης Καλπακίδης που αγωνίστηκε στην αριστερή πτέρυγα και συγκεκριμένα στην θέση του αριστερού κεντρώου σημειώνοντας 7 τέρματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο 2008/09, από στοιχεία του αρχείου της ομάδας του προκύπτει ότι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σημειώνοντας 21 συνολικά γκολ στους αγώνες που συμμετείχε ανελλιπώς.
Στο μικρότερο τμήμα των Ντζούνιορ βραβεύτηκε ο ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας των Άνω Ποροϊων Κωνσταντινίδης Παναγιώτης με 6 επιτυχίες.

Τιμητικές βραβεύσεις
Απονεμήθηκαν στον:
- Αντώνη Πολιτάκη, γιο του τιμωμένου στην εκδήλωση προσώπου, άξιο συνεχιστή του αείμνηστου πατέρα του, με ευαισθησία και προσφορά προς την γενέτειρα του και τα άξια τέκνα του τόπου του.
- Ευάγγελο Μπαλάσκα, Νομάρχη Νομού Κιλκίς,  για την ηθική και υλική του  συμπαράσταση στο θεάρεστο έργο της υποδομής - ακαδημιών που επιτελεί στον τόπο και την νεολαία του.
- Βασίλη Χατζηαποστόλου, πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Κιλκίς επί σειρά ετών καθώς και για την σημαντική του προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως αναπληρωτή προέδρου της Ε.Π.Ο. και υπευθύνου των εθνικών μας συγκροτημάτων.
- Καλπακίδη Γεώργιο Δήμαρχο Δοϊράνης για την  αμέριστη συνεισφορά και συμπαράσταση σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας και κυρίως των παιδικών τμημάτων.
Απονεμήθηκαν επίσης αναμνηστικά στους ανθρώπους αρωγούς του ποδοσφαίρου μας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όποτε και όπου του ζητηθεί, όπως στον γιατρό της εκδήλωσης κ. Βαβακα Αναστάσιο και τους νεαρούς ελπιδοφόρους διαιτητές κ. Τσόγκλη Δημήτριο και κ. Ασβεστόπουλο Αναστάσιο.

Καλεσμένοι - παραβρισκόμενοι
Με την παρουσία των τοπικών κατοίκων της περιοχής και των υπολοίπων και πλεισίων οικισμών του Δήμου που τίμησαν και λάμπρυναν την  αθλητική μας εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο κ. Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου και και αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ν. Κιλκίς καθώς και άλλοι φορείς και φίλοι του τοπικού ποδοσφαίρου.

Ευχαριστίες
Η διοργανώτρια ομάδα εκ μέρους του Διοικητικού της συμβουλίου νιώθει την ανάγκη και ταυτοχρόνως την τιμή να ευχαριστήσει όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, τους προπονητές τους συνοδούς, τους διαιτητές των αγώνων, τον γιατρό του διημέρου καθώς και όσους αφανείς εργάτες αυτής της μεγάλης αθλητικής επιτυχίας και ταυτοχρόνως να συγχαρεί τις πρωταθλήτριες ομάδες και τους πρώτους σκόρερ των αναμετρήσεων.
Ο επίλογος της επιτυχίας
Στην δεύτερη αυτή ποδοσφαιρική γιορτή που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία απονεμήθηκαν σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες κύπελλα καθώς και αναμνηστικά διπλώματα.
Η χαρά στα πρόσωπα και στις καρδιές των μικρών ποδοσφαιριστών ήταν απερίγραπτη αλλά και όλων των παραβρισκόμενων γονιών, φίλων και καθοδηγητών εκπαιδευτών - προπονητών αυτών των ηλικιών.
Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές αλλά και σε όσους αφανείς εργάτες τέτοιων εκδηλώσεων αλτρουισμού.
Η εκδήλωση αυτή που ξεκίνησε πέρυσι για πρώτη χρονιά, ευχή όλων μας από συνήθεια, να καταστεί θεσμός!