Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 9:31:46 μμ
etpa
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 21:33

O Bασίλης Χατζηαποστόλου μπαίνει στον ΠΑΟΚ

Συντάκτης:

Εκπρόσωπος σε θέματα σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ θα είναι ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και ένα από τα εμπειρότερα στελέχη του ποδοσφαίρου, κ. Βασίλης Χατζηαποστόλου.

 

Αμεση θα είναι η ενεργοποίηση και συμμετοχή του Βασίλη Χατζηαποστόλου στα κοινά του ΠΑΟΚ, καθώς ο πολύπειρος παράγοντας θα ασχολείται με θέματα που αφορούν την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η πολύχρονη παρουσία του στα κοινά του ποδοσφαίρου και η απεμπλοκή του από την περιβόητη υπόθεση κάρτας υγείας (το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων έχει κρίνει αθώο τον πρώην σύμβουλο της ΕΠΟ ώθησαν τον Ιβάν Σαββίδη στο να συνεργαστεί με ένα από τα εμπειρότερα στελέχη (είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία της ΕΠΣ Κιλκίς) του ποδοσφαίρου, γνωστό για τα φίλαθλα προς τον «Δικέφαλο»

Αρχικά ήταν να συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ωστόσο στη σημερινή (22/12) Τακτική Γενική Συνέλευση δεν πάρθηκε κάποια τέτοια απόφαση χωρίς αυτό να αλλάζει κάτι σ’ ότι αφορά τον ρόλο και την εμπλοκή του για οτιδήποτε αφορά τον ΠΑΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα, ουσιαστικά θα είναι ο συντονιστής του δικτύου συνεργατών των «ασπρόμαυρων».

Ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε στο ρόλο που θα έχει στον ΠΑΟΚ, αλλά και στα τελευταία εξωαγωνιστικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον Ολυμπιακό.

«Η παρουσία μου στον ΠΑΟΚ είναι προϊόν εισήγησης του Μάκη Γκαγκάτση. Το δέχτηκε ο Ιβάν Σαββίδης, με τον οποίο μιλήσαμε με τηλεδιάσκεψη με τον ίδιο στις 11 Νοεμβρίου. Κάποια νομικά θέματα δε με άφησαν να μπω στο συμβούλιο, όπως είχαμε πει ότι θα γίνει και πλέον έχω αυτό το ρόλο», δήλωσε αρχικά».

 

Για τον ρόλο του στον ΠΑΟΚ:

«Χάσαμε τις επιρροές που είχαμε το 16-17, μείναμε εκτός του παρασκηνίου και χρειάζεται να το ξαναδούμε. Ο ρόλος που μου έχει προσδιοριστεί είναι για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά εγώ θα συνεργαστώ με όλη την Ελλάδα, δε θα μείνω εκεί. Και ο Κυριάκος και ο Μάκης είναι πολύ διαθέσιμοι να συνεργαστούμε και εγώ όπου μπορώ θα βοηθώ. Η πρώτη έξοδος θα είναι να πάμε στη Λάρισα. Θα πηγαίνω μαζί με την ομάδα, ναι».

Για το ενδεχόμενο να είχε αναλάβει νωρίτερα κάποιο πόστο και γιατί δε συνέβη:

«Ήμουν πρόεδρος στην ΕΠΣ και πρέπει βάσει νόμου να φύγω από την Ένωση για να μπορέσω να συνεργαστώ με μία ΠΑΕ. Έτσι κι αλλιώς έχουμε κανονίσει και τη διάδοχη κατάσταση στην Ένωση. Την υπηρετώ την Ένωση αυτή από το 1980. Ο πρόεδρος μου είπε ότι ήθελε νωρίτερα να με αξιοποιήσει αλλά υπήρχαν τα δικαστήρια που μας ταλαιπώρησαν άδικα με την κάρτα υγείας».

Για τη σκευωρία σε βάρος του ΠΑΟΚ από την πλευρά του Ολυμπιακού:

«Νομίζω ότι όλα όσα έγιναν θα πέσουν στο κενό, δημιουργούν μία τοξικότητα χωρίς λόγο, κάνουν σχέδια για να μας ταλαιπωρούν. Σε αυτό το πλαίσιο είναι κι αυτό για τη δωροδοκία που λένε. Έχω εμπειρία σε αυτές τις υποθέσεις, εδώ είναι μία σκευωρία καθαρή, δε νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει κανένα πρόβλημα. Πολλές φορές παρασυρόμαστε κι εμείς στην τοξικότητα αυτών και λέμε πολλά ως ΠΑΕ. Πρέπει να έχουμε στοχευμένες αντιδράσεις και να μην επηρεάζουμε και τους παίκτες και την ομάδα. Και ο προπονητής μας επηρεάζεται και δε θα πρέπει να παρασύρετε ψυχολογικά. Ο Γκαρσία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη ακαδημία των Βαλκανίων. Δεν είναι τυχαίο που βγάζει συνέχεια δικούς του παίκτες.

Ο πρόεδρος μας επενδύει συνέχεια, ματώνει και δε ματώνεται, όπως λέει ο ίδιος. Ο Σαββίδης συνεχίζει να επενδύει για να ανεβάζει συνέχεια επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Αν τον άφηναν και δεν τον αποπροσανατόλιζαν τον ΠΑΟΚ θα ήταν ακόμα καλύτερος βάσει των επενδύσεων Σαββίδη. Αυτή είναι η τέχνη τους, έτσι έχουν μάθει. Ο ΠΑΟΚ παρασύρεται και δε θα πρέπει. Στην Ιταλία υπήρχε η Καμόρα, στην οποία είχαν μπλεχτεί δικαστές και πολιτικοί, κάτι τέτοιο συμβαίνει και στη χώρα μας με σχέδια από την πλευρά της Πολιτείας. Από αυτά δεν ξέρω πραγματικά πως μπορεί να προστατευτεί κανείς. Όταν και η Πολιτεία συμμετέχει με τον τρόπο της, τότε τι να πει κανείς. Όλα αυτά είναι σε βάρος του ΠΑΟΚ και της πορείας του».

Όσον αφορά στον ρόλο του διευκρίνισε:

«Δεν είμαι διατεθειμένος να μπω στα καθήκοντα του Κυριάκου ή του Δούκα. Θέλω να το ξεκαθαρίσω».

Πηγή: gazzetta.gr