Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 5:24:50 μμ
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 22:07

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 5ο Δημοτικό

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου σύσσωμη η σχολική κοινότητα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκις μπήκε σε αθλητικούς ρυθμούς. Με αθλητική περιβολή, μαθητές και εκπαιδευτικοί, πήγαμε στο ΔΑΚ Κιλκίς για τους σκοπούς της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού. Το πρόγραμμα ήταν καλά δομημένο, όλοι γνώριζαν το ρόλο τους και είμασταν όλοι ...γυμναστές για μια μέρα.


Κατ’ αρχήν τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν έναν αθλητικό χώρο υψηλών προδιαγραφών και να μάθουν τους κανόνες που διέπουν τη χρήση του. Έφεραν καθαρά παπούτσια για ν’ αλλάξουν, κάθισαν στις κερκίδες σαν θεατές, στον πάγκο και στον αγωνιστικό χώρο σαν αθλητές, ακολουθώντας το σκεπτικό του ευ αγωνίζεσθαι.
Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, με θέμα: «Γνωρίζω Ολυμπιακά Αθλήματα» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάποια ολυμπιακά αθλήματα και να δοκιμάσουν τις βασικές τους κινήσεις. Ενόργανη, Μπάσκετ, Χάντμπολ, Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο και Μπάντμιντον ήταν τα αθλήματα. Σε κάθε σταθμό υπεύθυνος καθοδηγητής ήταν ένας ή δυο εκπαιδευτικοί με βοηθούς 2,3 εθελοντές της ΣΤ τάξης.
Το δεύτερο μέρος του προγράμματος είχε θέμα «Γεύση ανταγωνισμού» και ήταν σκυταλοδρομίες με διάφορους συνδυασμούς κινήσεων, χωριστά για τις μεγαλύτερες τάξεις και χωριστά για τις μικρότερες.
Τέλος, στο τρίτο μέρος το θέμα ήταν «Εμβαθύνω σε ένα ολυμπιακό άθλημα» κι έγινε με την ευγενική συμμετοχή των υπευθύνων των ομάδων χάντμπολ της πόλης μας. Τον κ. Γιάννη Λαζαρίδη, ομοσπονδιακό προπονητή μικρών ηλικιών και προπονητή της αντρικής ομάδας του ΓΑΣ Κιλκίς, τον κ. Γιώργο Κωστόπουλο, προπονητή της Ακαδημίας Χάντμπολ και της αντρικής ομάδας των Ποντίων Κιλκίς και τον κ. Κώστα Κωστόπουλο, πρόεδρο του τμήματος χάντμπολ. Χωρίσαμε το γήπεδο στα τρία και τα παιδιά, σε ομάδες των 5 ατόμων, είχαν την ευκαιρία να παίξουν χάντμπολ στο φυσικό του χώρο, με εστίες και κατάλληλο έδαφος.
Η 2η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα ήταν αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οπότε στο σχολείο μας μαθαίνουμε και δοκιμάζουμε παραολυμπιακά αθλήματα όλη την εβδομάδα και τα παιδιά της ΣΤ’ ετοίμασαν στο μάθημα της Πληροφορικής, παρουσιάσεις για τα διάφορα παραολυμπιακά αθλήματα με φωτογραφίες, κανονισμούς και βίντεο και τις παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου, που πέρασαν κατά τμήματα να παρακολουθήσουν.