Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 3:27:35 μμ
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 18:01

2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς: Κατακτώντας την κορυφή σε Διαγωνισμό Θετικών Επιστημών

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς πρόσθεσε άλλη μία διάκριση στον μακρύ κατάλογο των επιτυχιών του. Συμμετείχε με δύο ομάδες από τον Όμιλο «Maths...Αγωνίζομαι» στον 3ο Διαγωνισμό Θετικών Επιστημών που διοργάνωσε το De La Salle College. Τις ομάδες  αποτελούσαν οι μαθητές  Αμπεριάδου Ραφαηλία, Κυρτσίδου Αγγελική, Πασσαλίδης Παύλος, Παυλίδου Αλκμήνη, Σαμοθρακίτη Ιόλη και Σισμανίδου Μαρία μαζί με του υπεύθυνους του ομίλου Χαριτίδου Ολυμπία και Σαρβανίδου Παναγιώτα.

 

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 25 ομάδες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Α΄ φάση απάντησαν σε 12 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που σχετίζονταν με τη βιολογία, τα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία, τη γεωγραφία, τη πληροφορική  και τα μαθηματικά συγκεντρώνοντας 7.568 βαθμούς. Στη Β΄ φάση οι μαθητές  δημιούργησαν ένα λειτουργικό αυτοκινούμενο με συγκεκριμένα υλικά και εργαλεία που τους δόθηκαν.

Η κατασκευή της πρώτης ομάδας κρίθηκε ως η καλύτερη αφού διένυσε ένα διάστημα 7 μέτρων και κατέκτησε το 1ο Βραβείο, ενώ η δεύτερη ομάδα κατέκτησε την 6η θέση

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για αυτή τους την επιτυχία!