Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 3:08:51 μμ
Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 10:48

Βράβευση του Δημοτικού Σχολείου Σ.Σ. Μουριών στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό για τον Ελληνισμό της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη

Το πρώτο βραβείο απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Μουριών στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό για τον Ελληνισμό της Ανατολής , με το project «Ο ξεριζωμός των Ποντίων, ένα χάδι στη μνήμη».

Στο project συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων και οι εκπαιδευτικοί, Τερζιάδης Γεώργιος, Αβραμίδης Δημήτριος, Μπούσια Δήμητρα και Στεφανίδης Τριαντάφυλλος. Το τελικό προϊόν ήταν ένα βίντεο όπου τα παιδιά παρουσίασαν την έρευνα που έκαναν ( μελέτη βιβλίων και χαρτών, συνέντευξη, έρευνα στο διαδίκτυο)   και αναπαράστησαν τον ξεριζωμό των Ποντίων τραγουδώντας το τραγούδι «Την πατρίδα μ΄ έχασα» στη λίμνη Δοϊράνη.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 191 σχολεία από 6 χώρες με 600 μαθητικές δημιουργίες. Έλαβαν μέρος συνολικά 8500 περίπου μαθητές και η επίσημη βράβευση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ημερομηνία που θα μας γνωστοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.