Συγκεκριμένα, τα σχολεία:
- 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού
- 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς
- 1ο ΓΕΛ Ευόσμου
- και το ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
συνεργάστηκαν και συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι, το οποίο σχεδιάστηκε με σκοπό να ενισχύσει την κριτική σκέψη των μαθητών και να τους βοηθήσει να αναγνωρίζουν την παραπληροφόρηση.
Μέσα από μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τεχνικές εντοπισμού ψευδών ειδήσεων, να αναλύσουν πραγματικά παραδείγματα και να κατανοήσουν τη σημασία της υπεύθυνης ενημέρωσης στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών του προγράμματος EPAS, το οποίο στοχεύει στην καλλιέργεια ενεργών και ενημερωμένων Ευρωπαίων πολιτών, ικανών να συμμετέχουν ουσιαστικά στη δημοκρατική ζωή και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.
Η συνεργασία των σχολείων και η ενεργή συμμετοχή των μαθητών ανέδειξαν τη σημασία της εκπαίδευσης στα μέσα (media literacy) ως βασικού εργαλείου για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και την ενίσχυση της δημοκρατίας.



